Hamarosan érkezik az első látványterv

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Beszéltünk Tóth Gábor építész tervezőnkkel, aki a 2018.07.06-án érkezett első tervváltozat kapcsán tett észrevételeinkre adott megnyugtató, és örömteli válaszokat:

  1. A házból a kémény száműzetésbe vonul; nem csak azért, hogy László Ádám úr örüljön (“A kémény remélem csak valami aranyos tréfa akar lenni, ne öljük meg a technológiát már a tervező asztalon. 🙂 – ennyi volt az első reakciója, amikor meglátta a tervrajz első változatát.), hanem azért, de tényleg csak másodsorban, mert nincs a kötelező jellege alátámasztva jogszabályilag, így egy padlófűtéses, klímás épületben tényleg olyan lenne, mint a pápának a p…. 😀
  2. Hasonló a helyzet a WC helyiség és a nappali közé illesztendő kötelező ajtóval; ő is repült, mivel akkor lenne kötelező, ha a WC ajtó a konyhába nyílna, csakhogy itt van egy beugró, meg a nappali is a konyháig.
  3. Az átjáró ajtó távozása viszont azt is jelenti, hogy a H3-as ajtó is illedelmesen bal oldalra tud csúszni, mint a többi háló. (Itt említjük meg, az érdekesség kedvéért, hogy a H1 háló Dobány Elmáé (mert a nyugati fal melegszik fel várhatóan a legjobban), a H2-es, középső háló Keller Ágnes és párja birodalma lesz, hiszen a szülőknek a gyermekük mellett a helye, míg a H3-as háló gazdája dr. Keller Judit és párja, merthogy nekik csak ez az egy lehetőség maradt. 😀 )
  4. A fürdőszoba már másnapra átrendezésre került a tervasztalon, úgy, ahogyan azt kértük.
  5. A terasz-malőr is szerencsésen landolt; némi félreértés és az Archicad tologatása okozta az átmeneti nehézséget. Csak a teljes érzékelhetőség kedvéért lett az eredeti tervről átkoppintva és átméretezve. 36 nm-es lesz a terasz (teljes házszélesség x 3,60 mélység. A generálkivitelező vezére és a főtervező meg is egyeztek, mi meg örömmel bólintottunk; nem kőlábazat lesz, hanem fagerenda az oszlopok anyaga. Sajnos, a statikus nem engedett a 48-ból; 4 db oszlop lesz a széleken. Olyan átlátszó kifogásokkal jött, hogy gazdaságos hosszak, meg technológiai kívánalmak, meg hajlítószilárdság, meg még 12 ismeretlen kifejezés. Jobbnak láttuk a bólintást! 🙂
  6. Úgy tűnik, a kontyolt nyeregtető is szárnyra kél, és helyette egy aszimmetrikus nyeregtető fog díszelegni. A tetőszerkezet-tervező- és gyártó társulat kínálatában is létezik ilyen megoldásra példa, tehát nem elrugaszkodott ötlet. (Az aszimmetrikus tetőszerkezet ötlete egyébként onnan jött, hogy Kesu barátunk szomszédban lévő házának a tetejét megbontotta az uralkodó széljárás, és az alsó cserepeket le kellett csavarozni, valamint a gerincserepeket is. A déli parton minden Balaton felé néző fa és ház oldala mohás, nemcsak azért, mert arra van észak, hanem azért is, mert az uralkodó széljárás É-D-i irányú. Mindnyájan láttunk már fiatal épület északi homlokzatát, koszosan, mohásan feketélleni. Az aszimmetrikus tetőnk meredeken ellenállna az északi szélnek, míg a déli oldala hosszabban, lankásabban terülhetne el, ami nem utolsósorban a napelemek elhelyezésének is jót fog tenni.

A végére pedig a még jobb hírek:

Nagyon jó hír, hogy a generálkivitelező képviselője, az Adam-House Innovatív Kft. mozgató lelke, László Ádám úr, és az építész tervezőnk, Tóth Gábor úr napi kapcsolatban vannak az ügyünkben, szinte minden apró műszaki részletet egyeztetnek. Lehet, hogy a végén még össze is költöznek? 😀

Frigyük eredményeképpen, de még inkább Tóth Gábor úr jóvoltából hamarosan kapunk egy tervközi látványtervet, hogy láthassuk 3D-ben is, hogy miket választottunk, pl. hogyan fog kinézni az aszimmetrikus nyeregtető.

A végére pedig a pozitív felütés: ha minden igaz, akkor a hétvégére, jövő hét elejére (azaz, az ígért július közepére) lehet kész a feltöltésre alkalmas terv.


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .