KEZDETEK

És kezdetekben vala egy régi-régi faház, amelyik Balatonmáriafürdőn terpeszkedett a maga kis szerény, 30 négyzetméteres, testecskéjével.

Ősanya, avagy a korábbi balatonmáriafürdői nyaralóDombó típusú faház volt születésekor, amelyet a szülők, barátok, a jó ismerősök kibeleztek, újra összeraktak, fúrtak-faragtak, szegeltek-kalapáltak, betonoszlopokra helyeztek, kenceficéltek, vikszelgettek, puszilgattak – és ő önmaga lett a mennyei palota, egy ikerfél egyik fele, a kacsalábon álló mennyei palota. 🙂

Napsütés, Balaton, nyár, víz, barátok, parázs felett sercegő húsok, a bogrács alatt lángoló fahasábok, barátok, hatalmas beszélgetések – kell-e még ecsetelni, hogy miképpen válik a Balaton szerelmesévé az ember, hogyan ragadja el a tó hangulata?

A hétvégék izgalma nem feledhető, amikor a kis autóba bezsúfoltunk mindent, amire csak szükség lehet a balatoni kalandhoz, a “Keller Rezidencia” csinosítgatásához, az esti beszélgetésekhez, és zötykölődtünk a (ma sem) túlságosan príma úton Balatonmáriafürdőig. Odaérkezvén kiröppent belőlünk a hét fáradalma, gondja – felfrissültünk, feltöltődtünk, igazi nevetős-vidám hétvégék, hetek, hónapok, évek tettek bennünket igazi balatoni polgárrá.

És ahogy az már lenni szokott: növekedett, gyarapodott a család, szélesedett a baráti kör, és – nem utolsósorban – változott a világ, és benne mi is, és változtak az igényeink; nagyobb térre, komfortosabb környezetre, több intimitásra vágytunk: a kis faházat szigeteltük, átfestettük, a belső teret átalakítottuk, nagy teraszt építettünk hozzá, de a 30 nm az csak harminc négyzetméter marad, amely’ 6 felnőtt számára eléggé szűkös, hát még akkor, ha a bekukkantó barátainkat is szeretnénk elhelyezni…

Érett, formálódott a gondolat, hogy nagyobbra kellene cserélni a házikót, de valahogyan vagy nem volt ideális ingatlankínálat, vagy ha volt, akkor meg az áruk nem igazodott a lehetőségeinkhez. 😉

Mígnem aztán eljött a pillanat; szinte egyik napról a másikra beleszerelmesedtünk egy építési telekbe, ugyancsak Balatonmáriafürdőn, és már nem volt megállás; némi kis múltat idéző, nosztalgiázós könnyhullatást követően ripsz-ropsz eladtuk a nyaralót, és belevágtunk életünk nagy kalandjába: házat építünk.

Már a telek megvétele sem volt bonyodalmaktól mentes, és már tudjuk, hogy egy építkezés sem egyszerű történet, de szeretnénk megosztani másokkal is a kalandjainkat, mert úgy véljük, ha nem teszünk az álmainkért, akkor azok nem is fognak megvalósulni.

Ha felépül végül a házunk
Bármikor vendégül látunk
Ha este jössz, megvacsorázunk
S nyugodtan elalhatsz nálunk

Őrizzük álmodat
Álmodj szép álmokat
Álmodban álmaid
Valóra válnak

Rendes kis ház lesz a házunk
Ha társaság jön össze nálunk
Érzelmes dalokat játszunk
Ha felépül végül a házunk