Építők Napja a Keller Családi Háznál, Balatonmáriafürdőn – a Ház befejezve

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Amíg a gondolatból ház lett, mindennapi imánkba foglaltuk: “Oh, bár már készen lenne a balatonmáriafürdői Keller Családi Ház!”

2019. június 24-én, a Szentivánéji valóság idején (amikor tudattuk, hogy elkészült a Keller Családi Ház Balatonmáriafürdőn) a nagy örömünkben fel sem merült bennünk az a gondolat, hogy “Oh, bár még tartana a Keller Családi Ház építése Balatonmáriafürdőn!”.

2019. július 05-én, 14 órai kezdettől Építők Napja ünnepséget tartunk az elkészült balatonmáriafürdői Keller Családi Ház összes terén és helyiségében, amelyre nagy szeretettel elvárjuk!

Ezzel a szöveggel invitáltuk a Ház megvalósításában közreműködőket; a tervezőtől a kivitelezőkig, a bejárati híd építőitől a kerítésépítőig, a megrendelőtől a műszaki ellenőrig vártuk nyári bográcsozásra, grillezésre, szárazság elleni beavatkozásra mindazokat, akik előmozdították a Csodák Kicsiny Palotája elkészültének ügyét.

Azt, hogy számunkra mit jelent(ett) az “Építők Napja”, szavakban nem is tudjuk kifejezni, akárhányszor rágondolunk, szívünket-lelkünket elönti az érzelem – pedig nincs olyan nap, hogy ne emlegessük meg az eseményt, a személyeket, a történéseket; 12 kép készült az eseményről (az is csak véletlenül), és nem akaródzott a képek kimásolása a fotómasina memóriakártyájáról, nem akaródzott megíródni ez az írás, nem akaródzott tudomásul venni, hogy valami jónak végére érkeztünk – hiába kezdődik egy másik jó…

Voltak ugyan olyanok, akik ilyen vagy olyan okból nem tudtak eljönni, de aki eljött, annak talán ugyanolyan emlékezetes maradt a nap, mint számunkra!

Az Adam-House Kft. székhelyétől a balatonmáriafürdői Keller Családi Házig a Google útvonaltervezője szerint a távolság: 230.59 km, utazóidő: 2 óra, 53 perc, és négyen tiszteltek meg bennünket jelenlétükkel, sőt később csatlakozott tőlük Ákos is, aki nem Lőrinciből érkezett, hanem a nyaralásából áldozott ránk időt; ő külön érkezett. Marcaliból Balog Zoltánt és Varga László érkezett, Kéthelyről Kremonás László tette tiszteletét, Nagy László Pécsről futott be némi késéssel.

Szerintünk soha nem gondolta volna a Pe-Zo Hús Kft. Lőrinciből, hogy az erdélyi szalonnájuk, vagy a disznótoros csomagjuk, vagy a disznósajtjuk, vagy egyéb disznóságaik  úgy fognak elfogyni, mint az alaszkai aranymosók aranyrögei – morzsánként, hogy minél tovább tartson az élvezet, az emlékezés.

Az Adam-House Kft. csapata nem csak az építkezésen mutatta meg az innovatív szellemiségét, hanem bőkezű és ötletes ajándékokkal érkezett Balatonmáriafürdőre, így – többek között – fehér vesszőkosárkán rózsaszín masni, a kosárkában bor és háziáldás, fehér storage boxban füstölt házi kolbász, szalonna, vöröshagyma és házi pálinka szalmaágyon.

“A családi ház nem családi ház, ha nincs…!” – mondta Laci bácsi az Adam-House Kft-től, és egy hatalmas, saját kezűleg készített madáretető házat ajándékozott nekünk azzal au instrukcióval, hogy egy 220 cm-es akácoszlopot kell 70 cm mélyre elásni a kert egyik pontjára, és arra felerősíteni a madárházat. Ha madár lennék, akkor még Badacsonyból is a SIP elemből készült napelemes tetős, nagy fedett terasszal rendelkező, AH-logós madáretetőhöz járnék jófajta magvakért és megbújni a zivatarok elől…

Amikor már azt hitted, hogy már mindent megéltél az életből, érkezik még két fiatal (Alexandra és Ádám), meg két nem pontosan annyira fiatal, mint az előző páros (Laci és Tibor), körbefognak, átadnak egy összetekert és fehér szalaggal átkötött, masnis, fekete valamit, amibe belekukkantva úgy néz ki, mint egy lábtörlő, majd azt mondják, szerintük még valami fontos dolog hiányzik a házból, és kitekered, kibontod a lábtörlő-szerű valamit, amiről kiderül, hogy tényleg, egy lábtörlő – nade, milyen lábtörlő!!!!

A siratós lábtörlő...

Ez egy különleges lábtörlő szőnyeg; nem tudni miféle szélrohamot gerjesztő, porfelhőt kavaró lábtörlő lehetett, de tény, hogy minden építtető annyi irányba indult el a port kidörzsölni a szeméből, ahány irányban csak álltak…

Természetesen, a lábtörlő a bejárati ajtó díszhelyére (a bejárati ajtó nem, vagy ritkán nyitva tartott szárnya elé) került, és rálépni szigorúan tilos!

Úgy véljük, úgy érezzük, úgy valljuk, hogy azon emberek személyében, akik segítettek nekünk valamilyen módon abban, hogy a kezdetektől eljussunk a máig, barátokra, igaz emberekre leltünk. Olyan emberekre, akik értékesebbet ajándékoztak nekünk, mint maga a ház, akik a szívük és lelkük mellé még egy lábtörlővel is megleptek bennünket…

Az “Építők Napja” után a “Család és Barátok Napja” fog következni, amikor a Keller Család a házat ténylegesen birtokba veszi, belakja, kialakítja az életterét, miközben a Barátok bekukkanthatna akár hosszú hétvégére is, hiszen már van hol elszállásolni őket.

És mi lesz ennek a blognak a sorsa? Még tervezzük, hogy afféle összefoglalót hozunk össze a legfontosabb tudnivalókról és tanulságokról, válogatunk képanyagainkból, majd lezárjuk a hozzászólások lehetőségét, de ezen a helyen megtartjuk digitális emlékkönyvként.

Bármikor vendégül látunk
Ha este jössz, megvacsorázunk
S nyugodtan elalhatsz nálunk

Őrizzük álmodat
Álmodj szép álmokat
Álmunkban álmaink
Valóra válnak


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "