Mi az a SIP technológia?

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Házépítés SIP technológiávalÖrömteli érzés, hogy amióta a nagy fába belevágtuk a fejszénket, sokan kísérik figyelemmel történéseinket. Szinte minden találkozáskor az első kérdés az szokott lenni: “Hogy álltok?”
Örömmel, büszkeséggel, szótolulással szoktunk reagálni; egyszerre szeretnénk elmondani sikereinket, kudarcainkat, a körülményeket, hogy mindenki megértse, mi is zajlik, amikor egy házépítés gondolata megfogan a fejedben, és mennyi minden élmény ér, amikor haladsz előre, apró vagy nagyobb lépésekben.

Többnyire a harmadik kérdésnél érünk oda, hogy “Mi az a SIP technológia? Mi az a SIP szendvicspanel, vagy röviden SIP panel?”

A SIP (Structural Insulated Panel) gyors, egyszerű, költséghatékony, környezetbarát, modulos építési rendszer, kiváló statikai. és hőszigetelő tulajdonságokkal.

SIP panelekA SIP panel, vagy más néven a SIP modul, két OSB lap közé egy speciális anyaggal beragasztott EPS, XPS, vagy PUR szigetelőlemez által egységet alkotó építőanyag. Az OSB lap az EGGER cég OSB Top 4 terméke, ami a piacon a legkorszerűbb termék, és ami a legfontosabb: formaldehid-mentes, és környezetbarát kötőanyagaival nem károsítja az egészséget.

  • Kiváló a hőszigetelő tulajdonsága, így egy 30 cm-es külső fallal már a passzívház határértékének megfelelő hőszigetelés érhető el, és a statikai tulajdonságai alapján nincs szükség külön tartószerkezetre (önhordó szerkezet).
  • Az építész tervrajza alapján a paneleket az üzemben pontos méretre gyártják; a “vinkli, az derékszög, a függőleges, az nem hasas, a vízszintesek nem a végtelen előtt találkoznak, a belmagasság bármelyik ponton mérve, bármelyik helyiségben azonos.
  • Nincs felesleges, leeső anyag, pontosan annyit szabnak ki, mint amennyire szükség van. Nem kell 2 teherautó sittet tárolni, kezelni, elszállíttatni az építkezés végén, mert alig van hulladék. A környezetet sem terheljük, és a kezelési, elszállítási költség is elmarad, és nem szegjük nyakunkat a féltéglák, megkötött cementbuckák halmai között.
  • Helyszínen a pontosság miatt rendkívül gyors az összeszerelés; gyakorlatilag a semmiből 60-90 nap alatt kulcsrakész átadás történhet.
  • Már saját magunk is tapasztalhattuk a tervezés fázisában: azonos energetikai besorolás mellett közel 10 %-kal nagyobb hasznos alapterületet kapunk egy téglaházhoz képest. Vékonyabb falazat használatával energiatakarékosabb épület építhető. (Már most teljesülnek a 2020-tól bevezetésre kerülő nagyon szigorú energetikai szabványok előírásai.)

SIP technológia előnyei

Azt tapasztaltuk, hogy ennyi ismertetés a SIP technológiából elegendő, ennyi ismeretanyag a felhasználónak bőségesen kielégíti az építészeti falszerkezetekkel kapcsolatos műszaki-gazdasági-tudományos igényét, és elegendő ahhoz, hogy eldöntse: igen, én környezettudatos, passzívház tulajdonságokkal (vagy ahhoz nagyon közelítő) bíró, költséghatékony házat szeretnék, nagyon gyors kivitelezési határidővel.

Mi ezt választottuk, és izgalommal vegyes érdeklődéssel várjuk, hogy mi történik a falszerkezettel, amikor – remélhetően hamarosan – a házfalhoz koccintjuk a pezsgősüveget, ahogyan azt a hajóavatáskor szokták! Szerintünk nem fog léket kapni a hőn vágyott házikónk! 🙂


KELLER Családi Ház

KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .