Mi az a SIP technológia?

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Házépítés SIP technológiávalÖrömteli érzés, hogy amióta a nagy fába belevágtuk a fejszénket, sokan kísérik figyelemmel történéseinket. Szinte minden találkozáskor az első kérdés az szokott lenni: “Hogy álltok?”
Örömmel, büszkeséggel, szótolulással szoktunk reagálni; egyszerre szeretnénk elmondani sikereinket, kudarcainkat, a körülményeket, hogy mindenki megértse, mi is zajlik, amikor egy házépítés gondolata megfogan a fejedben, és mennyi minden élmény ér, amikor haladsz előre, apró vagy nagyobb lépésekben.

Többnyire a harmadik kérdésnél érünk oda, hogy “Mi az a SIP technológia? Mi az a SIP szendvicspanel, vagy röviden SIP panel?”

A SIP (Structural Insulated Panel) gyors, egyszerű, költséghatékony, környezetbarát, modulos építési rendszer, kiváló statikai. és hőszigetelő tulajdonságokkal.

SIP panelekA SIP panel, vagy más néven a SIP modul, két OSB lap közé egy speciális anyaggal beragasztott EPS, XPS, vagy PUR szigetelőlemez által egységet alkotó építőanyag. Az OSB lap az EGGER cég OSB Top 4 terméke, ami a piacon a legkorszerűbb termék, és ami a legfontosabb: formaldehid-mentes, és környezetbarát kötőanyagaival nem károsítja az egészséget.

 • Kiváló a hőszigetelő tulajdonsága, így egy 30 cm-es külső fallal már a passzívház határértékének megfelelő hőszigetelés érhető el, és a statikai tulajdonságai alapján nincs szükség külön tartószerkezetre (önhordó szerkezet).
 • Az építész tervrajza alapján a paneleket az üzemben pontos méretre gyártják; a “vinkli, az derékszög, a függőleges, az nem hasas, a vízszintesek nem a végtelen előtt találkoznak, a belmagasság bármelyik ponton mérve, bármelyik helyiségben azonos.
 • Nincs felesleges, leeső anyag, pontosan annyit szabnak ki, mint amennyire szükség van. Nem kell 2 teherautó sittet tárolni, kezelni, elszállíttatni az építkezés végén, mert alig van hulladék. A környezetet sem terheljük, és a kezelési, elszállítási költség is elmarad, és nem szegjük nyakunkat a féltéglák, megkötött cementbuckák halmai között.
 • Helyszínen a pontosság miatt rendkívül gyors az összeszerelés; gyakorlatilag a semmiből 60-90 nap alatt kulcsrakész átadás történhet.
 • Már saját magunk is tapasztalhattuk a tervezés fázisában: azonos energetikai besorolás mellett közel 10 %-kal nagyobb hasznos alapterületet kapunk egy téglaházhoz képest. Vékonyabb falazat használatával energiatakarékosabb épület építhető. (Már most teljesülnek a 2020-tól bevezetésre kerülő nagyon szigorú energetikai szabványok előírásai.)

SIP technológia előnyei

Azt tapasztaltuk, hogy ennyi ismertetés a SIP technológiából elegendő, ennyi ismeretanyag a felhasználónak bőségesen kielégíti az építészeti falszerkezetekkel kapcsolatos műszaki-gazdasági-tudományos igényét, és elegendő ahhoz, hogy eldöntse: igen, én környezettudatos, passzívház tulajdonságokkal (vagy ahhoz nagyon közelítő) bíró, költséghatékony házat szeretnék, nagyon gyors kivitelezési határidővel.

Mi ezt választottuk, és izgalommal vegyes érdeklődéssel várjuk, hogy mi történik a falszerkezettel, amikor – remélhetően hamarosan – a házfalhoz koccintjuk a pezsgősüveget, ahogyan azt a hajóavatáskor szokták! Szerintünk nem fog léket kapni a hőn vágyott házikónk! 🙂


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

2 hozzászólás

Szász imre · 2021-11-02 – 07:16

T.Epito!mennyibe kerul egy 35 -40 nm kulcsra kesz haz,vagy 30 nm tetoteres haz? Tisztelettel Szász Imre

  KELLER Családi Ház · 2021-11-02 – 09:03

  Tisztelt Szász Imre Úr!

  A kérdése a Kivitelezőnek (Adam-House Kft.) szól, és ezért sem tudunk rá pontos választ adni.
  Általánosságban az igaz, hogy minél kisebb alapterületű egy építmény, annál nagyobb az egységre jutó ár, hiszen az állandó költségek annál kevesebb alapterületre oszlanak el.
  És az sem mindegy, hogy az a 35-40 nm-es, vagy tetőteres házban színaranyból kívánják a mosdót, avagy elégséges a vert ezüst csempe, avagy padlófűtést kívánnak, vagy hagyományos, radiátoros fűtést, hogy kandallót szeretnének, vagy gázkazánt, hogy az árnyékoló redőnyök fémből, vagy műanyagból lenne, és még sorolhatnánk.

  Javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba az Adam-House Kft-vel, akik készséggel segítenek önöknek; szakembereik segítenek akár az ajánlatadásban, akár generálkivitelező keresésében.

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .