Házbemutató- és fűnövekedés-ellenőrző szolgálat

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Barátainknak, ismerőseinknek többször elmeséltük, ebben a blogban is elmondtuk, hogy a kezdetek kezdete az volt, amikor dr. Litkei Eszter és férje, † dr. Keller Gábor az ő barátaikkal együtt elhatározták, hogy közösen vásárolnak egy balatonmáriafürdői telket, és az akkori kor szellemének megfelelően, kalákában, két kezükkel felhúznak rá egy kis faházat.

Több mint negyven év elteltével aztán a tegnapi napon fontos kötelezettségünknek tehettünk végre eleget: sajnos, már csak a Mamának, dr. Litkei Eszternek tudtuk megmutatni, miképpen serken a fű a Keller Családi Háznál, amely’ ház a régi, szülői nyaralóból sarjadzik.

dr. Litkei Eszter és dr. Keller Gábor - a balatonmáriafürdői Keller Családi Ház gondolatának "ősei"

Többször gondoltunk rá, hogy megmutatjuk a mamának, hol tart az építkezés, de aztán elvetettük a gondolatot, hiszen egy 88 éves embernek megterhelő az utazás, és csak azt látta volna, hogy miképpen csetlünk-botlunk az építési területen – nem biztos, hogy túl nagy élmény lett volna számára…

Most azonban eljött a pillanat! A bútorszállítók a szobai kiegészítő bútorok, és a nappaliba rendelt kihúzható kanapé szállítását jelezték, már csak a konyhabútorzat hiányzik, az időjárás sem hideg, sem meleg, tulajdonképpen majdnem teljesen készen állunk – nosza, invitáljuk meg a Mamát!

Mint a 2541-es számú Sziklai Sándor Úttörő Csapat Vidám Mókusok őrse kapta volna a hírt, hogy “Indulás Csillebércre!” – olyan zsibongást csapott egész héten a Mama. 😀 Olyan lázban volt, mint amikor az egyhetes Földközi tengeri hajóútra indult a barátnőjével. Mit olyanba? Még olyanabban!

Amikor a Keller Család réges-régen együtt utazott a kis autójukkal nyaralni, a kocsiból hiányzó autórádiót ők helyettesítették, szinte az egész utat végignótázták – ez a történet jutott eszünkbe, amikor Szigetvárt elhagyva a hátsó ülés irányából meghallottuk az első énekfoszlányokat, majd egyszer csak becsatlakozott egyikünk, majd a másikunk; Kaposvárott az Internacionáléval köszöntöttük, Juta előtt a Sej a mi lobogónkat fényes szellők fújják című dallal közelítettük, az M7-ről a Tavaszi szél vizet áraszt strófáival kanyarodtunk a Keller Családi Ház felé. És az épület előtt megállva: néma csend. A Mama arcán évtizedek suhantak át, oda és vissza. Némán járta a szobákat, kukkantott be a fürdőbe, szemlélte a teraszt. Látszott rajta, hogy meghatódott, gondolatai a férjével töltött fiatalságuktól napjainkig száguldozott.

A délutáni és esti beszélgetésekkor sokszor felemlegette, hogy mennyire büszke gyermekeire, akik a faházat felváltották, és mennyire büszke lenne Keller Gábor, ha látná azt a sok szépséget, amit ebbe a házba teremtettek.

A rend kedvéért azt is jelentjük, hogy a fű növekszik, 10-e környékén várjuk a konyhabútort, az Eon elvégezte az Érintésvédelmi jegyzőkönyv felvételét, így 8-12 napon belül a napelemeket bekötik a hálózatba (újabb mérőóra csere), és a kivitelező, a műszaki ellenőr a lakhatási engedélyhez szükséges adminisztráción dolgoznak. 🙂  🙂


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

4 hozzászólás

Fábián Kata · 2019-05-15 – 10:57

Kedves Szomszédok!
Egy kis jó hír ebben a csodálatos időben: A Turul vendéglő előtt lerakott követ a MI UTCÁNKBAN fogják leteríteni, amint az időjárás engedi. Erről tájékoztatott az önkormányzatnál az ilyen ügyekért felelős hölgy ( Mátrai Eszter 30/4191706 ).
Egyébként mi már lopni akartunk a kőből, hogy leterítsük! De jó, hogy a neveltetésünk megakadályozta!
Üdvözlettel: Kata, Petya

  KELLER Családi Ház · 2019-05-15 – 13:30

  Kedves Kata!

  Ez valóban jó hír – mind a kőterítés, mind a neveltetés! 😀 😀

  Bár, azt meg kell jegyeznünk: A jó mindig elnyeri méltó büntetését! 🙁
  Nekünk nem számított a rossz idő, megcsináltattuk saját költségünkön 17 m útszakaszt, mert ilyen a neveltetésünk.

  Remélem, azt is láttátok, hogy az oszlopokra felszerelték az optikai hálózat vezetékeit, az erősítők tartószerkezeteit. Állítólag, szeptemberre az is készen lesz. 😀

Fábián Kata · 2019-04-29 – 07:58

Kedves Kellerék!
Megható volt látni és olvasni a nagymama örömét! Isten tartsa meg sokáig egészségben, élvezze a megérdemelt pihenést a gyönyörű családi nyaralóban! Nagyon szimpatikus nekünk ez a családi összetartás! Az én apukám is nagyon készül már megnézni a telket, ő 81 éves. Remélem, mi is meg tudjuk majd mutatni neki a nyaralót is!
A mielőbbi találkozás reményében üdvözöljük az egész családot!
Kata, Petya
Ps: Volt még víz az úton? Mi kedden voltunk lent, akkor az utca folyóvá változott, kacsák úszkáltak az úton.

  KELLER Családi Ház · 2019-04-29 – 08:47

  Kedves Fábián Kata!
  Kedves Kata és Petya!

  Számunkra is nagyon megható, és szívet szorongatóan meleg érzés volt látni, megtapasztalni a Mama önfeledt boldogságát…

  Az úton nem volt már víz, bár a helyi erők említették, hogy majd arasznyi víz alatt állott. Csak az elején van az egyik előtt egy útalámosás a vele járó nagy pocsojával – szerintünk azért, mert a vízelvezető árok nincs kitakarítva, a csapadékvíz áramlása lelassul azon a szakaszon, és áztatja az utat.
  Gondolom láttátok, mi megcsináltattuk az előttünk lévő útszakaszt a teljes telekszélességben (17 m), és az úttest 2,5m-es szelvényében (munkagép – úttükör – kő – munkagéppel egyengetés – döngölő), továbbá a mederpartig kitakaríttattuk a nádat, gyomot, gazt is, és folyamatosan karban fogjuk tartani.
  Jó lenne, ha mindenki rendet tenne a portája előtt, mert azon túl, hogy a helyi rendelet ezt előírja, a bejutás-kijutás egyszerűbb lenne, valamint a környezet is kulturáltabb lenne!

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .