Áll a SIP falszerkezet a balatonmáriafürdői Keller Családi Ház építésénél

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

– Áll a fal! – éppen hogy befordultunk a balatonmáriafürdői Parti utcába, már messziről látszódott, hogy a tegnapelőtti talpkoszorú elhelyezéshez képest látványosan változott a helyzet.

– Halihhó, hallihó, hallarijahóóó, áll a SIP falszerkezet! – lelkesedtünk, majd közelebb merészkedtünk, tapogattuk, kopogtattuk, és – szokás szerint – láb alatt voltunk. 😀

– Mennyire érdekes teremtény az ember – morfondírozunk magunkban – Az alapozás és a gépészet az építkezések során a két legnagyobb “pénznyelő” hely. Az éjszakába nyúló, de elkészült alapozásról írtunk, és nem is vitatjuk, hogy az alap: az alap. A fundamentum. A bázis. Az alfa. Alapozás nélkül nincs semmi.

Ott álltunk az elkészült alap mellett, és nagyon örültünk, hogy elkészült. Örültünk, boldogak voltunk, mert egy fontos folyamat végére értünk. Ennyi. Semmi szerelem az első vérig, vagy hasonló. Ott áll(t) egy betontömb, 35 cm-rel a föld felszíne felett a teteje, és erre megy, majd a ház. Olyan természetes volt, hogy kell, és készen lett.

Most viszont? Lendült a mutatóujj – áll a fal! Megdobban a szív – áll a fal! Büszkén nézünk körül, hogy látod-e te i, hogy áll a fal? 😀

Kijöttünk a földből, és kinőttünk, mint egy SIP-fal! 😀 😀 Látszik az ablak helye, látszik a körbeölelő falszerkezet, ami kijelöli a hamarosan élhető teret. És! Ha ez a fal a te, saját házad fala, akkor különösen nagyot dobban a szíved, legalább akkorát, mint a tegnapelőtti fej a betonon, a SIP falszerkezet talpkoszorú építése során. 😉

Észrevették az emberek is, hogy látványosság van: a sétálók megálltak, percekig nézegették a zajló építkezést. Mutogattak, beszélgettek egymással (bizonyára értékelték maguknak a látottakat).

Őszintén szólva, kicsit mi is elbámészkodtunk; körbejártuk a falakat, kóstolgattuk az élményt kívülről, kitekintettük belülről az ablaknak hagyott nyílásokon, megszemléltük a térben már elhelyezkedő becsatlakozási közműpontokat, ízlelgettük a méreteket.

Ma még tömegjelenetekre is sor került; mintegy 230 km-ről ideutazott egy négyfős “küldöttség”, akik élőben, saját szemükkel szerettek volna meggyőződni arról, hogy jó irányba gondolkodnak (az Adam-House Kft. az együttműködésünk alatt további 2 helyen kezdett hasonló kivitelezésbe – mondhatni, hogy az ajkai megrendelőjüknél a mi általunk mondott vélemény erősen esett a latba a megrendeléshez – de a mai látogatók ennél is nagyobb erőt képviseltek).

Az építkezésünk látogatói azért jöttek, mert lakóhelyükön az elkövetkezendő 5-10 évben nagyjából 160 (!) családi házat, nagy lakóparkot szeretnének építeni, nagy valószínűséggel ezzel a SIP technológiával. Úgy véljük, a saját tapasztalataink és meglátásaink, na, meg az itt folyó munkák erősen pozitív benyomást gyakoroltak a jövendőbeli befektetőkre, és erősen úgy tűnt számunkra, hogy a felek hajlanak az egymással történő megegyezésre.

Sokszor beszélgettünk a Családdal arról, hogy a generálkivitelezői csapat milyen remek emberekből áll, mennyire nagy megtiszteltetés lesz, ha az átadásnál őket is az asztalunknál (pontosabban: a bográcsunk mellett) tudhatjuk. Tibor, Laci, Ákos és Ádám sertepertéltek építkezésünkkor a falak mentén, majd az előbb említett társasággal elment tárgyalni a “nagyfőnök”, azaz Ádám. Mit mondtak az emberei: “Na, végre! Most nyugodtan dolgozhatunk, nincs aki hajtson bennünket!” – majd az addig sem gyenge tempót egészen ebédszünetig fokozták. (!!!) Igen, fokozták! (Nem elírás, nem gonoszkodó megjegyzés!)

Ezekkel a dolgozó emberekkel találkozni legalább akkora élmény, mint látni a falszerkezetünket ágaskodni! Tiszták, ápoltak, pihentek, jókedvűek, mosolygósak, és – nincs piázás (tegnapelőtt egy karton Pécsi Sörrel kedveskedtünk nekik; a barátunknak majd kicsordult a nyála, hogy csak kibontják, csak megkínálják – és nem! A karton sör vonult a meló végén a szálláshelyre, csak akkor került asztalra, amikor a vacsora bévülre került – és akkor sem a teljes karton…), és nincs káromkodás, és nincs lazsálás. Ezeknek a kedves embereknek óriási humoruk van (beleértve az öngúnyt is), véleményük van, beszélnek, ha kérdezik őket, nem beszélnek, ha nem kérdezik őket. Ha beszélnek, akkor megfontolt, többször átrágott mondanivalójuk van – higgye el mindenki, hogy hatalmas élmény velük dolgozni, velük lenni, nem lehet az ember velük vesztes, ez a ház állni fog!

Mi már eljöttünk, amikor a felelős műszaki ellenőr az építkezés helyszínére indult, és úgy gondoljuk, hogy a műszaki ellenőrünket vagy elásták, vagy még most is vidáman beszélgetnek vele, mert Nagy László úr nem jelentkezett még sem pro, sem kontra… 😀 😀

Nagy volt ma a forgalom Balatonmáriafürdőn, a Parti utca 60-ban, rácsodálkoztunk a földből Vénuszként kiemelkedő SIP falszerkezetünkre, elmondhattuk a megrendelői oldal véleményét egy nagybefektetőnek, láthattuk, hogy a leylandii ciprusok telepítése olyan sikeres, hogy telepítés óta 15-20 cm-t növekedtek, a felelős műszaki ellenőrünk nem jelzett semmi olyan hibát, amit mi az örömködésünktől nem láttunk, kiváló emberek dolgoztak a főnök távollétekor is.

Péntek reggelre a vezető tervezőnk is bejelentkezett egy szemlére – természetesen nem hagyjuk magukra építőcsapatunkat – mi is menni fogunk reggel, aztán majd:

folyt.köv.

A SIP falszerkezet építésének képei a GALÉRIA oldalon megtekinthetőek.


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

4 hozzászólás

SunRise Home Kft · 2018-11-16 – 16:15

Kedves Kellerék!

Mint az eredeti SIP technológia importőre és forgalmazója, szeretnék ez úton is gratulálni ahhoz, hogy az Önöké lett az első!?
Külön köszönjük, hogy ennyire komoly blogot vezetnek, amelynek olvastán az ember szinte a helyszínen érzi magát!
Leginkább pedig annak örülök, hogy Önök is ennyire elégedettek kiváló kivitelező partnerünkkel, az Adam-House Kft-vel! Talán el sem hiszik, mennyire ritka manapság az építőiparban az a profizmus és tisztességes hozzáállás, amit ők képviselnek!
Nagyon remélem, egyben biztos is vagyok benne, hogy nagy örömmel és megelégedéssel fogják nemsokára birtokba venni ezt a valóban különleges kis házat!

  KELLER Családi Ház · 2018-11-16 – 16:48

  Tisztelt SunRise Home Kft Képviselő!

  Számunkra megtiszteltetés, hogy figyelemmel kísérik építkezésünket, blogunkat, az Adam-House Kft-t, generálkivitelezőnket!

  Azt ugyan nem tudjuk pontosan, hogy miben is lettünk elsők, de még nem beszélhetünk múlt időről a ház kapcsán, hiszen 2018. december 20-ig, a szerződés szerinti kulcsátadás napjáig sok minden történhet – még az is előfordulhat – ahogyan azt László Ádám úr tegnapi bejegyzésében kifejtette – hogy einstandolják a kivitelezőink a házikónkat.
  Azt ugyan tudjuk, és szakmai berkekben az a hír járja, hogy a Marcali Építési hatóság kemény, mint a vídia, de ha átmegy a kivitelező a szigorú “vizsgán”, akkor Magyarországon bármelyik térségben, akár háttal állva is el tud készíteni egy ilyen kis építményt… 😀

  Valóban, ahogy halad a kivitelezés, napról-napra, óráról-órára nöl az elégedettségünk; sokat vagyunk a helyszínen, és minden benyomásunk személyes tapasztalatokon alapul. Sajnos, annyira nem vagyunk már fiatalok, hogy azt képzeljük, hogy az építőipar olyan, mint amilyet az Adam-House Kft. csapata vetít elénk. Pontosan azért vagyunk elképedve, mert jól tudjuk, hogy ők nem 8sajnos nem) a magyar építőipar reprezentánsai, reméljük, ők az új magyar építőipar úttörői!

  A többit, remélhetőleg, 2018. december 20-án, a kulcsátadó ünnepen megbeszéljük! 😉

Keller Családi Ház · 2018-11-15 – 09:24

Kedves Kata!

Köszönjük szépen a gratulációt!

Igen, szemfülesen vette észre, és meg is erősítjük: 5 db talpas betoncső van az önök telke elé letéve, amiről úgy véljük, hogy az önök által áhított bejáró híd “alkatrészei”.
Pénteken újra szemrevételezzük, és jelentjük, hogy történt-e velük valami. 😀

Fábián Kata · 2018-11-15 – 08:22

Szeretettel gratulálunk, Önökkel együtt örülünk! Nekünk is van végre jó hírünk: A képekről úgy láttuk, beindult a mi híd – projektünk is.
Üdvözlettel: Kata, Petya

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .