Megkezdődött a folytatás: SIP-falszerkezet talpkoszorú

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Kiküldött tudósítónk a helyszínről jelenti:

“Ba+! Akkorát estem, hogy beleremegett a betonalap, meg szitál a fejem. Be akartam lépni a középső hálószobába, miközben a farmerem szára beakadt egy kb. 20 cm-es talpcsavarba, aztán úgy jártam, hogy Hollywoodba zokogva könyörögtek volna, hogy sztárgázsiért játsszam újra el a hős partizán  “Halálos lövést kaptam, elvtárs” című nagyjelenetét; a lábam maradt, a testem haladt, a 125 kg szín izom előbb térdre rogyott (egy, “a k…..életbe” csatakiáltással), markom erősen kapaszkodott a fotózásra előkészített masinába (ne várjátok a filmet, inkább most megmondom: nem tartott meg!). Még annyi időm maradt, hogy a fejemet balra mozdítsam, és ne a cserpákomra zuhanjak. Beleremegett a betonalap, amikor a fejem koppant a vízszigetelő rétegen, de mindkettő kibírta; a bitumenpapír felhorzsolta a fejemet, a fejem a szigetelőlemezt, az én piros vérem kiserkent, lehet, hogy a bitumenlemezen a fekete alapon fekete vér nem mutatott olyan jól, mint az én bőrömön a piros vér…

Itt kell megdicsérnem generálkivitelezőnk, az Adam-House Kft. csapat összeszokott munkáját: hárman ugrottak az alap három pontjáról, és egy emberként rántottak talpra, hogy nehogy összekenjem a szigetelést, menjek szédelegni máshova. 😀 😀

Hogy a konok, kemény fejemnek nem lett baja, azon senki nem csodálkozott, de örültem, hogy a gatyám sem szakadt el.

Mi van? Ajjajjjajj! Adásban vagyunk?

Kedves Olvasóink!

Balatonmáriafürdőn, a Keller Családi Ház építésének folytatása a mai napon megkezdődött, és – várhatóan a hét végéig tartó műveletek során – halad a szerkezetkész állapot irányába. Felé. Nak. Nek. (Nem kívánt rész kihúzandó!)

Reggel nyolc órakor felsorakozott a brigád (Adam-House Kft., a holnap otthonai csapata), és hosszú-hosszú órákon át tartó méricskélések eredményeképpen először kijelölték a SIP-panel falszerkezetet tartó csavarok, majd a talpkoszorúfák helyét. Mivel a csavarok, és a tartó alap faszerkezet pontosan egy mérettartományba esett, össze is rögzítették őket.

Könnyű dolguk volt a generálkivitelezőéknek, mivel a gyártmánytervet egy nagy SIP-panelelemre felszögelték, és arról puskázták a méreteket a helyszínen feldarabolt gerendákhoz. Majd a rögzítő-feszítőcsavarokat addig srófolták, amíg a mérőceműszer azt nem mondta, hogy vízszintesebb a síkjuk a víz szintjénél is.

Mivel a művelet végét már a náluk rutinnak számító esti sötétségbe állított reflektorok leple alatt végezték, nem maradt más számukra a nap végére, mint szálláshelyükre hajtatni, és holnap folytatni a falszerkezet felállítását.

Ők holnap “falaznak”, én ma kialszom a betonalappal történő találkozásom kissé zúgó, szívet nem, de fejet fájdító következményét, és szerdán a felelős műszaki vezetővel és a vezető tervezővel ismételten megjelenünk a tetthelyen.

folyt.köv szerdán

Képek és rövid videók a GALÉRIA oldalon


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

2 hozzászólás

Keller Családi Ház · 2018-11-13 – 11:43

Kedves Kata!

Minden nő ezt szeretné, ezért a színizomzatot, a kockahasat, meg a többi hivalkodást némi védőhusiba csomagoltam, és az izom, meg a védőréteg együttes tömege adja ki a 122-125 kg-ot. 😀 😀

Fábián Kata · 2018-11-13 – 11:37

Szeretném látni azt a 125 kg színizmot!

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .