Éjszakába nyúló betonozás, de az alap készen van

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Tisztelet az alkotó munkáskéznek! Tisztelet az Embernek! Köszönet az Adam-House Kft. csapatának!
Ezeket a mondatokat nem frázisnak szánjuk, hanem tisztelgésnek a Csapat munkája előtt. Ha mi most egy szomszéd lennénk, vagy csak egy bámészkodó az építés előtt, akkor is ezt mondanánk, de így, hogy ott voltunk, hogy megtapasztaltuk, hogy részesei voltunk az eseménynek, fokozottan igaz, amit leírtunk.

Az alapozási munkák befejeződtek a balatonmáriafürdői Keller Családi Háznál, a házikónknál:

Hajnaltól-hajnalig tartó műszakkal, de még az esőzések előtt befejeztük a Balatonmáriafürdőn épülő ház alapozását.
Délelőtt még a zsaluzást és a betonvasakat állítottuk helyre, majd egy gyors ebéd és jöhet a beton. Azt kb. 16:00-ra le is húzzuk és megyünk haza. Gondoltuk mi, de a sors ismét humoránál volt.
Nem elég, hogy az 13:00-ra megígért mixerbeton este 18:00-ra érkezett meg, a pumpához érkező második mixeres autó pedig beletolatott az út menti árokba. Kb. 1 óra alatt sikerült a mentés, de addigra a betonunk olyan szépen megkötött, hogy szinte alig tudtuk összedolgozni.
Majd a mentés ideje alatt, a beton olyan szépen összeállt a mixerben, hogy a vizezés is kevés volt neki hogy rendesen kijöjjön belőle.
A végére pedig jött a ráadás, 1 m3-rel többet hozott a mixer, nehogy kevés legyen és még hoznia kelljen neki hajnal egykor is egy adagot. Sajnos annak már nem jutott hely…
A pumpa elmosása kb. még plusz egy óra volt, így a reggel 5-kor induló munkásjárat, reggel 4-kor ért haza. 🙂
Ez igazi csapatmunka volt, minden egyes kolléga nagyon kitett magáért, így hajnalban még egy kis pezsgős “alapszentelésre” is szakítottunk időt. 🙂

 

Köszönjük a kollégáknak az egész napos kitartó munkát!

ADAM-HOUSE
A holnap otthonai

www.adamhouse.hu

Az események bennünk élnek, hisz’ mi is a helyszínen voltunk, és az Adam-House Facebookon közzétett beszámolójához nem sok mindent tudnánk hozzátenni, de valamit mégis el kell mondanunk, és ezért idézzük azokat a mondatainkat, amivel a Facebook oldalukon közzétett közleményükre reagáltunk:

– Halálosan elfáradtunk – mondta pillanatokkal ezelőtt dr. Keller Judit, azaz az építtető.
– Mondjuk mi – folytatta -, de akkor mit szóljanak azok az emberek, akik végezték a betonozást, hajnalra értek haza, lemosakodnak, és máris mennek dolgozni tovább, ki az ismerősének segít betonozni, ki tetőt fedni.

 

TISZTELET és KÖSZÖNET az Adam-House Csapatának!

 

Mi is ott voltunk tegnap délután 1-kor, hogy “parádézzunk”, hogy megnézzük ennek a nehéz műveletnek a kezdetét, végét. És ott voltunk akkor is, amikor délután 3 körül egy “kisebb fajta lázadás” tört ki (ilyent még az építőiparban nem is hallottunk!): a CSAPAT egy emberként követelte, hogy igenis, jöjjenek a mixerek, ha délután, délután, ha este, este, ha éjjel, éjjel, de ezt a munkát meg kell csinálni!

 

És mi volt az indoklásuk? Kapaszkodjon meg mindenki: “Holnaptól rossz időt, esőt mond a meteorológia, ha a zsaluanyag elázik, akkor elcsavarodik, nem lesz mérettartó az egész, és tönkre megy a munkánk, meg hogy fog kinézni az egész?”

És óriási futás kezdődött, hogy még a boltok szombati zárása előtt vegyenek reflektorokat, hogy tudjanak sötétben is dolgozni. Vettek, meg- és felszerelték őket, megkajáltak, hogy legyen kondi a melóhoz.

Írd és mondd! Egyetlen-egy üveg (pohár, doboz) sör sem fogyott el egész nap, senki nem ivott, mint a kefekötő, senki nem káromkodott. Egyetlen “ba+” sem hangzott el, pedig mi ott voltunk velük, mi éjjel 1-kor értünk haza Pécsre.

 

És, öreg fejemre új mondást tanultam tőlük (László Ádám édesapjától): “Nem gond van, hanem helyzet, amit meg kell oldani!” És megoldották!

 

Akaratból, emberségből, csapategységből, helyzetmegoldásból, és még sok mindenből: csillagos ötös!

Ezekre az emberekre nem csak az építtetést, hanem magunkat is rá mernénk bízni.

 

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

2 hozzászólás

Keller Családi Ház · 2018-09-23 – 13:38

Kedves Kata és Petya (aki még István is)! 🙂

Örülünk, hogy már látták a kész alapot, meg a kész felfordulást! Elméletileg szerdán bontanak zsalut, kotorják el a földet (a megbeszéltek szerint a déli szomszédaink telkén egyengetik el).
A tervek szerint október 7-ét követően a falpaneleket állítják fel, és a tetőszerkezetet helyezik el, majd folyamatosan haladnak tovább.
A tervezett végső átadási határidő: 2018. december 20.

Nem csak az építkező szomszédék, hanem az egész utca is, tulajdonképpen, nekünk köszönheti, hogy csak egy év volt a bürokrácia útvesztőjében. Ugyanis, és ezt kevesen tudják, amikor az előző tervezésünknek nekiálltunk, a tervező barátunk felhívott: “Van egy jó, meg egy rossz hírem – kezdte mondókáját. A rossz hír, hogy nem kaptok építési engedélyt, a jó hírem pedig az, hogy így nagyon olcsón megússzátok a házépítést :D”
Mint derült égből a fenékberugás, úgy ért bennünket a hír. Ugyanis, az előttünk haladó út, amelyikre kifújta a szél a Balatont, jogilag nem út volt, hanem zöldövezet; a településrendezési terven ugyanis úgy szerepeltették a tervezők.
Riasztottuk az önkormányzatot, hogy Balatonberénytől Fenyvesig a partmenti telkek ellehetetlenülnek, ha ez így marad. Az önkori nagyon normálisan állt a kérdéshez, és beindították a verklit. Volt itt állami főépítészeti Hivataltól, a Balatoni Markotányosnők Tűzcsővezető Egyletéig minden, és jogilag február végén perfektuálódott a helyzet – az út szélétől a Balaton irányába 3,5 m forgalom-csillapított útnak lett kinevezve (majd még ki fog kerülni a tábla is), és így jogilag is van közutunk, és lett a telkeknek közúti kapcsolata, amelynek eddigi hiánya akadálya volt az építési engedélyeztetésnek.

Iharosi István · 2018-09-22 – 16:58

Kedves Keller Család!
A mai nap “végre láttuk” az eddigi erőfeszítéseik eredményeit. Időközben még érkeztek érdeklődő szomszédok, akik az Önök sorstársai hiszen ők is a héten alapoztak. Az ismerkedésünk közben elmondták, hogy egy éve kezdtek bele a projektbe, de a bürokrácia miatt csak most jutottak el odáig, hogy ténylegesen elkezdhessék az építkezést.
Délre végeztünk a terep rendezéssel akkor kezdet el esni az eső. Természetesen Önökre gondoltunk, hogy milyen szerencse, hogy a tegnapi nap sikerült befejezni a betonozást. Ugyanis olyan erős szél fújt, hogy az úton át folyt ki a víz a Balatonból.
Várjuk az építkezésük folytatását és természetesen nagyon szurkolunk, hogy most már az építkezés Istene is legyen Önökkel!
Üdvözlettel: Kata, Petya

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .