A tetőfedés anyaga Tondach Pilis (Csornai Hornyolt Hódfarkú) hódfarkú téglavörös tetőcserép lesz

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Csing-csöng a telefon, a vonal túlsó végén kedvenc barátunk és tervezőnk (nem azért barátunk, mert ő a tervezők főnöke, hanem azért tervezőnk, mert ő a barátunk!):

– Eljött az idő, hogy válasszatok a házikóhoz cserepet – mondotta volt dr. Kondor Tamás, a C.S.Ő. Építésziroda Kft. vezetője, Tóth Gábor tervezőnk közvetlen irányítója.

-Most beszéltem László Ádám úrral, az Adam-House Kft. lelkes vezetőjével, a cserepezésről. Ő annyit mondott, hogy a megállapodásotok értelmében ti választjátok ki a héjazatot, amiből az következik,  hogy kerámiacserepet válasszatok, és a megállapodásotokban 2.800,- Ft/nm árig a költségek a generálkivitelezőt terhelik – folytatta barátunk.

– Véleményed szerint – kérdeztünk vissza – ehhez a kis házikóhoz melyik tetőcserép forma illene a legjobban?

– Az, amelyik nektek a legjobban tetszik – hangzott a segítő válasz. Nincs olyan őrületes jellemzője a házikónak, amely azt indokolná, hogy az egyik, vagy másik formát lenne érdemes előtérbe helyezni. Nézzétek meg a Creaton vagy a Tondach oldalát, ők ajánlanak sokféle kerámiacserepet. Széles a választék, igazán csak a pénztárca szab határokat a képzeleteteknek.

Mit volt mit tenni, nekilódultunk az internetnek; néztük a cserépformákat, a színeket, az árakat, az akciós árakat, a kiegészítőket, az egyes cserepekből kialakított tetőzeteket.
Azt már tudtuk az építésztervezőktől, hogy a tetőzet hajlásszöge 25°, a felülete meg 150-160 nm. A kerámiacserepet – még a kezdetekkor – mi választottuk (azért a kerámiacserépről érdemes tudni azt, hogy 100%-ig természetes anyag, évezredek óta ismerik és használják, hiszen ő nem más, mint az égetett anyag, és a XXI. század találkozása. A lélegzése kiváló, egyaránt kiválóan biztosítja a nyári hőszigetelés és a téli hőmegtartás feladatát – a passzív házakhoz közelítő épület esetén, mint amilyen a miénk is lesz, a legjobb választás. Könnyű súlyú, ami azonban nem csak előny, hanem bizonyos értelemben hátránya is: jobban oda kell figyelni a rögzítéskor, nehogy egy balatoni vihar megbontsa a szerkezetet. Ezt a feladatot pedig, és ebben biztosak vagyunk, generálkivitelezőn a szívén viseli, és megoldja.).

Jelentjük, a feladatot megoldottuk: Tondach Pilis (Csornai Hornyolt Hódfarkú) hódfarkú téglavörös tetőcserép a választottunk.

– Halló, Tamás! A Tondach Pilis (Csornai Hornyolt Hódfarkú) hódfarkú téglavörös tetőcserép a választottunk – jeleztük az eredményt.

– Rendben van, jó választás, köszönjük! – érkezett a válasz – Most a gyári adatok és ajánlások alapján elkészítjük a komplett tervezői előírásokat (és itt viszonylag hosszas magyarázat következett a lécekről, ellenlécezésről, párazáró fóliákról, szellőzésről, mohásodásról, ereszcserépről, taréjcserépről, gerinckúpról, és még ki emlékszik rá, mi mindenről..)

Tehát, kiválasztottuk a cserepezést, és azóta naponta kétszer-háromszor megnézzük az interneten, hogy milyen szép lesz, milyen jó lesz. 🙂


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .