Nyílt levél az Adam-House Kft-nek

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Manapság óriási keletje van a “Nyílt levél” műfajnak, hogy mi is késztetést éreztünk arra, hogy írjunk egyet a balatonmáriafürdői KELLER CSALÁDI HÁZ generálkivitelezőjének, az Adam-House Kft-nek:

Amikor egy emberöltőnyi időt töltünk azzal, hogy összekuporgassuk álmaink tárgyára (nevezetesen: egy pöttömnyi családi ház) a hozzávalót, és ezeket a súlyos forintokat nem hozzánk vágják, nem másoktól szedjük el, hanem önmagunktól vonjuk meg és tesszük félre, akkor nagyon nagy félsszel vágunk bele a megvalósításba; vajon sikerülni fog? vajon olyan lesz-e, amilyenről álmodtunk? vajon nem leszünk-e áldozatok? vajon elég lesz-e a félretett pénz? – é s így sorjáznak bennünk az idők folyamán a környezetünkből összeszedett tapasztalatok kérdései.

Nem, még nem készült el a házikónk, most még csak egy olyan fordulóponthoz érkeztünk a tegnapi nappal, amikor már azt mondhatjuk, hogy igen, ez már a mienk lehet, már kicsi az esélye annak, hogy nem sikerült; ahogyan a ház építésének történéseiről szóló weboldalunk tegnapi írásában közzétettük: “Akár már költözhető a balatonmáriafürdői KELLER CSALÁDI HÁZ“.

Hosszas kutakodás és próbálkozást követően jutottunk arra a döntésre, hogy bizalmat szavazunk egy új építkezési technológiának, az úgynevezett SIP technológiának, és vele együtt egy új, fiatalos, feltörekvő csapatnak, az Adam-House Kft-nek, élükön egy ambiciózus fiatalembernek, László Ádám úrnak.

A mai magyar valóságban családi házat építeni, az építkezést generálkivitelezőre bízni olyan, mint 19-re lapot kérni… 🙁

Nem tudjuk magunknak sem megmondani, hogy mi volt az és miért volt az a momentum, amikor azt mondtuk, hogy a 19-ünkhöz még kérünk lapot, de nyerünk! 😀

Hosszú az út még ez előtt a csapat előtt, de úgy véljük, nem hagyják magukat eltaposni, nem fognak belesüllyedni a posványba, nem lesznek a negatív hírek szenzációi, csendben, fogat összeszorítva, céltudatosan haladnak a kitűzött céljuk felé. Ők a szakmájuk szépségéért akarnak élni, ők becsülettel akarnak élni, ők nem a lehúzás bajnokai akarnak lenni. Ők egy új technológiát alkalmazásával akarnak tisztes megélhetést maguknak, és családjuknak.

Ami a legfontosabbak egyike az általunk tapasztalt hitvallásukból: amit ígérnek, azt megfontoltan teszik, és be is tartják, és ez náluk olyan alapvetés, mint, hogy az 1 x 1 az mindig 1!

Nagyon sok építési fázisban ott voltunk velük, hol a folyamat egy részében, hol egészében (alap betonozás). Hol megbeszéltek szerint érkeztünk, hol váratlanul, és mindig, őszinte kedvességgel fogadtak bennünket, igyekeztek minket a legapróbb részletekig kifaggatni arról, hogy mit, és hogyan szeretnénk tudni, látni. Megértették, hogy szakmai hozzá nem értésünkből fakadóan nem használjuk a szaknyelvet, esetleg botorságot mondunk, és úgy álltak kéréseinkhez, mintha mi is ácsmesterek, villanyszerelők, hidegburkolók, stb. lennénk, és hagyták, hogy meggyőzzük őket, vagy türelmesen meggyőztek bennünket.

Másnak lehet, hogy nem fontos dolog, de mi újra és újra elmondjuk mindenhol, ahol csak lehet, legyen az baráti társaság, vagy csak érdeklődő – talán – leendő ügyfelük, ezen az építkezésen nem hangzott el a fülünk hallatára egyszer sem a “ba’ meg” közismert kötőszó, senkinek az édes anyukája nem volt egy közismert ősi foglalkozással illetve, nem hevertek szanaszéjjel italos üvegek, dobozok. Soha, semmikor nem láttunk egyetlen ápolatlan, borotválatlan arcot, vagy egyetlenegy igénytelen, szakadozott munkásruhát, toldott-foldott szerszámot. Soha, senkit nem láttunk bemenni úgy az épülő házba, hogy előtte ne verte volna le a bakancsáról a bő sarat, és sorolhatnánk a piszlicsárénak tűnő, de összességében mégis fontos képeinket erről a csapatról.

Bár, még van tennivaló addig, amíg a lakhatási engedélyt a kezünkbe foghassuk, de a tegnapi napon már eljutottunk odáig, hogy akár be is költözhessünk, mégis úgy érezzük, hogy most kell köszönetet mondani mindenki előtt ennek a fiatal csapatnak. Köszönetet mondani azért, mert az Adam-House Kft. csapata megerősített bennünket abban a hitünkben, hogy az emberek alapvetően jók, hogy a tisztességes embereknek igenis van helye, szerepe ebben a mai világban, hogy nem a rossz uralkodik, hogy nem a törtetés, a nemtörődömség, az igénytelenség az úr.

Köszönjük szépen az Adam-House Kft. csapatának, hogy vállalják önmagukat, hogy járják a maguk útját, hogy megismerhettük őket, hogy dolgozhattunk együtt, hogy élvezhetjük két kezük munkájának gyümölcsét, hogy most már nem sírnunk kell a bánattól, hanem táncolni van kedvünk az örömtől!

És most mondjuk azt, záróképszerűen, hogy ajánljuk őket, ha építkezni akar valaki? Igen, azt mondjuk, hogy tiszta szívvel és bizodalommal ajánljuk az Adam-House Kft. csapatát!

ADAM-HOUSE - a jövő otthonai


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

7 hozzászólás

M. Andrea · 2020-08-09 – 23:17

Kedves Keller Család! Szeretném kérdezni, hogy ennyi idő után is jók a tapasztalatok a házzal kapcsolatban? Mi most gondolkodunk új ház építésében, a személyes tapasztalat a legtutibb, ezért kérdezem. Köszi előre is a választ.

Fábián Kata · 2019-02-06 – 16:02

Gratulálunk, igazán gyönyörű és igényes lett! Érdeklődni szeretnék, hogy a telek előtti út rendbehozatalát milyen formában gondoltátok? Minket is érdekelne ez a projekt. Esetleg csatlakozhatnánk hozzá, ha megoldható? Nem tudom, láttátok – e, hogy a 62 – es szomszéd árulja a telket. Az ingatlan.com – on van fenn, 18 milliót kér érte.
Üdvözlünk mindenkit: Kata, Petya

    Keller Családi Ház · 2019-02-06 – 23:06

    Kedves Kata!

    Köszönjük szépen a méltató szavakat! Dicséretnek vesszük. 😀 😀

    Az úttestről: amint talán már láttátok, el kezdtük keresni az úttest szélét, a nádat az úttestről levágattuk, teljes telekszélességben, sőt, felétek mentünk egy jó métert.
    Úgy látjuk, hogy változóan, még kb. 50-100 cm-es szélességben nőtt rá a természet a valaha kialakított úttestre; azt is ki fogjuk takaríttatni, ezzel segítve a telekre való ráfordulást, illetőleg a vendégek megállási lehetőségét.

    Az úttestre vonatkozóan kértünk és kaptunk ajánlatot, amit el is fogadtunk, és ahogyan az időjárás engedi, a befejező munkálatok végére meg is rendeljük:

    Az utcai rész telekhatártól telekhatárig tartó rész kövezése:

    17×4 méter = 68 m2 x 15 cm = 10 m3
    A kő ára 10 m3 x 9500 Ft = 95.000 Ft + Áfa = 120.650 Ft.
    A kiszállítás ára 10 m3 x 4500 Ft = 45.000 Ft + Áfa = 57.150 Ft.
    A gépi földmunka, döngölés valamint kézi eligazítás 40.000 Ft + Áfa = 50.800 Ft

    Összesen: 228.600 Ft.

    Reméljük, hogy a többi építkező, vagy építkezni szándékozó, vagy egyszerűen csak jószándékú telektulajdonos is így gondolkodik az utcában, és mindenki a saját szakaszát hasonlóképpen megoldja.
    Ha ezt rendbetesszük, akkor már kérhetjük az önkormányzatot a közút karbantartására (meg közvilágításra, meg az optikai kábel-projektben történő részvételre, stb.)

    A tavasz beköszöntekor a csapadékcsatorna teljes kitakarítását is beterveztük; egyrészt esztétikai okokból, másrészt a csapadékvíz-elvezetés elől az akadályokat ezzel elhárítjuk, nem fog annyi víz állni a telkek elől, ami nem mossa majd alá az utat, mint a 64-65-ös számnál már megtörtént (egy mixer és egy kisteherautó bele is csúszott, nem volt egyszerű a mentésük).

    És még egy közös programunk lehetne; a nádasba vezető kis utacska állapotának stabilizálása, hogy be lehessen gyalogolni. Ott aztán, egy kis nádas “privát” öbölben etetve “dalolnának” a nádi pontyok, keszegek…

    A 62-es szám már csak 15,5m Ft-ot kér a telekért. Ha így nézzük, ez nekünk csak jót tesz, felértékel bennünket is. 🙂
    Ne feledjük, 20 m-re van tőlünk a Balaton, és a nádas felfogja az északról nyomuló vizet és szelet.

László Ádám · 2019-02-03 – 22:22

Nagyon szépen köszönöm az elismerő szavakat és hogy megtiszteltetek bizalmatokkal! Igyekeztem, igyekeztünk becsületes és tisztességes munkával meghálálni, remélem sikerült és sok örömet leltek majd a Keller Családi Házban! 🙂

    KELLER Családi Ház · 2019-02-03 – 22:52

    Kedves Ádám!

    Mi is őszintén reméljük, hogy sok lesz örömünk, közte olyan, amikor veletek együtt örömködhetünk, csak addig még akad némi tennivalótok a körlettel kapcsolatban. 😀 😀
    Ezzel együtt: tényleg köszönjük szépen!

Keller Ágnes · 2019-02-03 – 11:38

Győző minden szavával csak egyetérteni tudunk. Ádámék egy csúcs-csapat, köszönjük, hogy olyanok, mint a fent leírtak. Szívből kívánunk nekik sok további, megérdemelt sikert.

    Farkas Győző · 2019-02-03 – 13:29

    Igaz, hogy én követtem el a “Nyílt levelet”, mert úgy vélem, hogy a Keller Család véleményét tolmácsolom, és én vagyok ennek a weboldalnak a weblótifutija, nekem kell leírni. Örülök, hogy Ágó erre még ráerősített, hogy beszélgetéseink írásba öntése megegyezik a szavaink jelentéstartalmával. 😀 😀

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .