Villany- és minden szerelés, ramazuri 2018.12.12. és 2018.12.14. :)

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Nehogyanaztánám! Nehogy nyugodtan tudjanak dolgozni az Adam-House emberei, vagy – ma már – építgetni az udvaron a hóembert! – Gyors egymásutánban kétszer is felszáguldottunk a Balaton melléki házikó alkotótelepre; tegnapelőtt és ma.

“Ami a rajzokon egy karcsú, vékony rajz-bakfis volt, az tegnapelőtt már egy érett fiatal hölgy húsosságát mutatja “- ez volt a tegnapelőtti érkezéskor az első benyomás.
A házon a szigetelés, a szigetelésen a vakolás (vagy milyen kencefice) teszi ducibbá, robusztusabbá a megjelenést. Már csak a smink (a csiszolás és a színezés) hiányzik róla, de ahhoz kissé jobb időnek kell lennie.

Készen vannak a tetőrész alatti deszkaborítások, fenn vannak a bádogozások, és majdnem a teljes csapadékcsatorna is a helyén.

Az épületbe lépve nem is tudod hirtelen, hogy meghőkölj, avagy diadaltáncba kezdjél. Ha nagyon egyszerűen akarnánk megfogalmazni, akkor a mai nagy helyzet: egy hatalmas kupleráj a kívülállónak.
Mindenhol, az egész ház belsejében, mint az erdőben a liánok, úgy lógnak különféle védőcsövek és bennük mindenféle huzalok – elvégre most zajlik a villanyszerelés.

A belső falak tartószerkezete dzsungelként mutat, akármerre nézünk, vagy függőleges tartó, vagy az ajtó helye, vagy – fő a változatosság – 12 lógó villanyszerelői csőkészlet. 😀

A fürdőszobában már majdnem teljesen fenn van a majdani csempék alá való zöld színű nem tudjuk minek hívják, és a boyler-függeszték helye, és ugyanez a helyzet a wc-helyiséggel is, csak ott nem lesz boyler. 😀

A nappaliban, a leendő ülőgarnitúra helyén közvetlenül a napelemek társasága mellett csoportosulnak a gipszkartonok halma. Úgy néz ki, hogy soha nem akarnak elfogyni, pedig azért folyamatos a felhasználásuk, épülnek a térhatárolók.

Hogy nagy legyen a generálkivitelező öröme, ma a három hálószobához való laminált parketta és a szegélylécek kerültek kvártélyozásra, nekik a középső szobában jutott hely.
Minden egyes alkalommal, amikor a villanyszerelők főnöke elkiáltja magát, hogy “helyet!”, akkor – lazításképpen – a terasz felső részének burkolata gyarapodik. Ma már kb. egyharmada van készen, ami azt jelenti, hogy vagy a mester vezényel keveset, vagy a kevés vezényléskor nagyon kapkodják magukat a nem “villanyosok”. 🙂

Aztán a szónál mondjon többet a kép, hadd lássa a Szomszéd! A GALÉRIA képei között van a két napon készült pár fotó.


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .