Tetőlécezés és tetőfóliázás

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Nem tudjuk eldönteni, hogy kegyes-e az időjárás az Adam-House (generálkivitelezőnk) csapatával, avagy nem – mindenesetre tegnap estére felkerült a Keller Családi Ház tetőszerkezetére az utolsó tetőléc, és az utolsó tetőfólia; készen állnak a tetőfedésre.

Az elmúlt hét végén és a hét elején-közepén zuhogott az eső, és olyan mennyiség hullott alá megint, hogy a halak is hajóval közlekednek a környéken, a ház körül sártengerben lehet cuppogni. Aki most ránéz a környékre, annak elmegy a kedve az építkezéstől, és nem hiszi el, hogy itt fél év múlva üde, zöld gyep fogja a házikót körbeölelni.

És volt még a héten viharos erejű szél, volt ködszitálás, volt havas-eső, és némi hózápor. Röpködtek a mínuszok, a sirályuk repülés közben a hónuk alá dugták a fejüket a hideg ellen – de László Ádám a hős brigádok élén haladt előre, és tegnap estére már ott álltak (és dideregtek) egy újabb szakasz kapujánál. A tetőfólia azt is jelenti, hogy innen már jöhet eső vagy hó (ne jöjjön még!), az épület nem ázik, lehet a belső munkákat ezerrel folytatni.

A tervek szerint ma reggel megkezdődött egy újabb, látványosnak ígérkező, művelet: közel 3ezer db kerámia tetőcserép és tetőcserép-elem felhelyezése a tetőre, a cserepezés, a tetőhéjalás elkészítése. Ha minden a tervek szerint halad, akkor ma estére, holnap délre akár natúrvörös színű sapkája lehet a házikónak, és jöhetnek a napelemesek feldíszíteni a kerámiasipkát.

Ahogy készen áll a tetőszerkezet, a szerződésünk értelmében újabb részletet kell fizetnünk; a többszörösen építkezők azt mondják, hogy eddig fizetjük a teljes költség hetven százalékát, de úgy érzékeli az építkező, hogy most van félúton; belül, a tető védelme alatt el tud szabadulni a fantázia – még ez kellene, az is kellene, nem ez kellene, tegyük még bele, most építsük bele, az jobban nézne ki, és egyéb ötletek nyomán tud nyiladozni a pénztárca, szinte saját magától is. 😀

Mi sziklaszilárdan elhatároztuk, hogy nem térünk el attól a tervtől, amit eredetileg kitaláltunk, megálmodtunk, kikalkuláltunk Természetesen tudjuk, hogy ember tervez, …

Azt még nem tudjuk miképpen, de vajon hogyan fogják bekábelezni azt a klímaberendezést, ami nem szerepel a terven, de most eszébe jutott a lányoknak, hogy jó lenne a nappali ablaka fölé beépíteni… 😀 😀

Apa, kezdődik! …

A tetőfóliázás képei a GALÉRIA képei között láthatóak.


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .