Tetőszerkezet a helyén a balatonmáriafürdői Keller Családi Ház építésénél

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Talán Amundsen és társai szívhattak annyit, mint az Adam-House csapata az elmúlt héten, annyi különbséggel, hogy Amundsenéknek nem kellett sárba csatangolniuk, és nem kellett arra a kibaltázott trehány darusra (és darura) várakozniuk. 🙁

A Szindekovics Daruzási és Betongyártó Kft. nem sokat törpölt, pontosan úgy viselkedett, ahogyan azt normális vállalkozásoknál szokás (miután a riflander előző darus hitegetését már nem bírta cérnával az Adam-House Kft., a generálkivitelezőnk, és megkereste őket); tegnap “kiballagott a helyszínre a darus, aszonta: “Ok, meg tudjuk csinálni. Holnap itt leszünk.” – és láss magyar csodát! Holnap (azaz ma, valóban megjelent kocsistúl-lovastúl, és felszórta a koszorú tetejére a tucatnyi tető-háromszög elemet. Tette ide, tette oda, egyszer csak fenn voltak. Meghajolt, elköszönt, eltávozott. 😀 Köszönjük a szépen Szindekovics családi vállalkozásnak! Így is lehet, így kell!

Visszatekintve kicsit az elmúlt hét eseményeire: A legutóbbi beszámolón arról szólt, hogy “Haladás rohamléptekben, alakulnak a belső terek” – és a következő (azaz az elmúlt) hétre is látványos rohamtempónak néztünk (volna) elébe. (Hogy az a mocsadék darus, csak egyszer tudjuk meg az Adam-House-tól, hogy kit utálhatunk a “kedves” vállalkozó személyében, jól kikürtölnénk, hogy messze kerüljék…)

Természetesen, történt azért szépen haladás, annak ellenére, hogy az időjárás most már egyáltalán nem volt kegyes a generálkivitelezőhöz;

 • a külső nyílászárók, redőnyökkel együtt beépítésre kerültek
 • az ablakokra felkerültek a rovarhálók
 • a főbejárat ajtajának motoros redőnye is végleges beszabályozásra került
 • a belső statikai merevítést, kitámasztást biztosító falelemek a helyükre kerültek
 • a terasz tartóoszlopai és a keresztgerendázat a helyére került
 • a felső koszorú fogadásra késre beépítve
 • megérkezett a Creaton Róna természetes cserép 2.870 db-os képviselője a kiegészítő elemekkel, és letárolásra kerültek (persze, itt sem álljuk meg, hogy a Tondach-nak ne szúrjunk oda egyet: ők is a hitegetők táborába tartoznak, a nyárvégi megrendelésünket nem sikerült teljesíteniük. Bónuszként nem 30, hanem 50 év garanciát ad a Creaton, a versenytársuk…)
 • megérkezett a balatonboglári Verseczki Kft-nél rendelt terasz járólap és fürdőszobabútor, amelyek szintén tárolásra kerültek (Itt fakadt ki László Ádám, az Adam-House-tól:”Ugye nem akartok több anyagot ideszállíttatni? Örülünk, hogy a gépeknek helyet tudunk biztosítani a felállított fóliasátor alatt. Amíg nem leszünk tető alatt, addig szorongunk. “)

Szóval, mindent összevetve, a kivitelező a nagyon hideg szél, és a hol zuhogó eső, hol a szél által mozgatott ködszitálás ellen munkával mozgatott melegedéssel töltötte az időt, és volt némi haladás, ha nem is olyan látványosan, mint a falépítésnél.

És ma a Messiásként érkező daruzásnál: falra fel, falról le, létrára fel, létráról le, egyensúlyozás a fal tetején. “Egy centivel jobbra, egy centivel balra, föl-föl, le-le…” – és minden a helyére került. És az elmaradhatatlan szintezés; ha csak egy centiméternyire is “félzsódérosan” áll egy elem, akkor az egész szerkezet statikája képes megváltozni. Most még nem nagyon venné észre a szakavatatlan tekintet az eltérést, de lehet, hogy 2, vagy 5 év múltán kellemetlen csavarodások, repedések, elválások jelennének meg az erőhatások következményeként – és ez nem lenne szerencsés sem az építtetőnek, sem a kivitelezőnek. (Külön öröm az építtetőnek, hogy olyan lelkiismeretes a generálkivitelező, hogy erre ők hívják fel a figyelmet, és csinálják a sokszor kukacoskodónak tűnő függőleges és vízszintes szintezéseket, újra és újra, mígnem tökéletesnek tartják az egészet.

Elkészültek a rögzítések, az oromfalazat, a tetőszerkezet. Most alkotóik egy napot pihennek, hazarohannak megnyugtatni a családot, úra bemutatkoznak a gyerekeknek, megvigasztalják az asszonyokat, és hétfőn folytatódik a “móka”. Tetőszigetelés, ~héjalás, napelemek felszerelése, belső szakipari munkák, csatorna és csapadékcsatorna kiépítés – és lehetne folytatni a tennivalók sorát. Unalom ellen biztosítva! 😀

Köszönjük szépen az Adam-House Kft. csapatának a nemes küzdelmet, és a továbbiakban is szurkolunk, hogy a vállalt kötelezettségeiknek időben eleget tehessenek. addig is, míg újra nekilátnak: jó pihenést családjuk, barátaik körében!

A kapcsolódó képek – szokás szerint – a GALÉRIA menüpont alatt tekinthetőek meg.


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

7 hozzászólás

Fábián Kata · 2018-12-08 – 17:40

Halló kedves Keller család! A tető már kész,folyik a külső szigetelés,mi már láttuk ma! Irtó klassz,élőben sokkal nagyobb,mint a képen.:):):) Ha mentek,valami birodalmi lépegetőt vigyetek,iszonyú nagy sár van! Üdv: Kata, Petya

Fábián Kata · 2018-12-06 – 08:21

Halló kérem! Nem történik semmi??? Vagy csak ellustult a webmester????

Fábián Kata · 2018-11-26 – 14:44

Megy a meló ezerrel! Nekünk a héten akarják építeni a hidat. Szép kihívás!

  Keller Családi Ház · 2018-11-26 – 23:18

  Ma este azt mondotta volt a Csapatfőnök, hogy semmit nem tudtak dolgozni a zuhogó eső miatt. Akkora a víz, mondta, ha nem ismerném az utat, akkor nem találnám meg – az egész vízben ácsorog.

  Nem lesz kicsiny kihívás a csordultig teli csapadékelvezető árokba azt az 5 db talpas betoncsövet elültetni, meg még hidat betonozni rá!

  Ha nem élet-halál kérdés valamiért, akkor nem is erőltetném, hiszen egész télen nem járkálnak rajta ki, meg be.

   Fábián Kata · 2018-11-27 – 03:51

   Köszönöm az infot! Azt hiszem,tavaszig leállítjuk a projektet.

Fábián Kata · 2018-11-26 – 11:44

Hurrááááááá!!!!! Már teljesen ház formája van.

  KELLER Családi Ház · 2018-11-26 – 11:50

  Köszönjük az “együttörömöt”, Kata!

  Ami a házformát illeti, nem szeretnénk változtatni, most már így fog veszni… 😀 😀 (Reméljük, ma és holnap a tetőzet héjalása is fel fog kerülni – nem irigyeljük a melót az Adam-House-tól, de önös érdekeink miatt nagyon fogunk örülni, ha fenn lesz végre. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .