Jó szomszédság, nagy öröm!

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Valahogyan, idáig, még nem beszéltünk a szomszédainkról, pedig mindenki ismeri a “Jó szomszédság, nagy öröm!” címünk eredeti mondását is…

Nyugati oldali szomszédunk, az egyetlen, akivel már élőben is találkoztunk, de mégis azt mondhatjuk, hogy a Jó Istenke a kötényében hordoz bennünket a “szomszédellátás” tekintetében.

Keleti oldali szomszédaink még a nyaralásuk közben is figyelemmel kísérik blogunkat, és együttérzésükről írtak az alapozási mizéria kapcsán. Jó érzés, hogy ott is gondoltak ránk!

Átellenben lakozó szomszédunkkal nem sokkal a telek megvásárlását követően találkoztunk, jót beszélgettünk, és azóta is többször integethettünk egymásnak.

Nyugati és keleti szomszédaink első szóra beleegyeztek, hogy amikor eljön az ideje, a közös kerítésszakaszt újraépíthessük (az is mondd valamit a szomszédok gondosságáról, hogy a földméréskor kiderült: mindketten kínosan ügyelhettek a telekhatárra, mert a lézeres mérés centiméteres pontosságot jelzett.)

Mai új “szerzeményünk” a két déli szomszédunk; őket azért kerestük meg, mert a talajelőkészítés és az alapozás során kisebb hegynyi földmennyiség várható, amit vagy el kell szállíttatni, vagy a telek alá be kell söpörni, hogy ne legyen útba. 🙂 A két telek, és a mi telkünk között kb. 15 cm-nyi a szintkülönbség, így náluk minden esőt követően egy kisebb fajta beltenger alakul ki. Nagyjából fejenként 3 percnyi telefonbeszélgetés volt szükséges, hogy hozzájáruljanak az ő telkük meigazításához.

És elsősorban nem is az a nagy eredmény, hogy hozzájárultak (itt mindenki jól járhat: a kivitelezőnek nem kell drágán elszállíttatni a felesleges földet, szomszédainknál megszűnik a magán halastó, ami a telkek értékét emeli, mi nem bámuljuk a kert végében felhalmozott kupacot, a földmunkagépnek meg mindegy, hogy még egy órácskát forgolódik a terepegyengetéssel, laza földdel), hanem a nagyfokú kedvesség, rugalmasság.

Úgy véljük, a nyitóbulira a nagyobbik bográcsunkat kell hoznunk, mert a kedves balatonmáriafürdői szomszédoknak feltétlenül ott lesz a helye.

Köszönjük szépen nekik!


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

2 hozzászólás

Iharosi István · 2018-09-18 – 08:33

Tisztelt Cím!
Bár második hete Horvátországban (Vodice) “nyaralunk 32 fok”, ennek ellenére minden reggel
meg nézem a levelezéseimet. Tettem ezt ma reggel is, örömmel olvasom a jó híreket, hogy nem csak
az idő kegyes még mindig vannak “jó emberek” is!!!!
Továbbra is jó időt, jó munkát!
Üdv.:
Iharosiék

    KELLER Családi Ház · 2018-09-18 – 08:55

    Kedves Kata és István!

    Irigyeljük-irigyeljük a Vodicén szenvedőket, de most jobb ötletnek tűnik számunkra, hogy (várhatóan) 29 C°-ban kezdődhet (ezt nagyon óvatosan mondjuk, meg nagyon halkan, hogy senki meg ne hallja, meg ne lássa 🙂 ) holnap a betonozás.
    Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem nekünk kell a betont keverni és lapátolni, elvégzi helyettünk a betonmixer és a betonpumpa.

    Tényleg! Nagyon megtisztelő, és nagyon köszönjük, hogy velünk tartanak!

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .