Szentivánéji valóság – elkészült a Keller Családi Ház Balatonmáriafürdőn!

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

A lustaság fél egészség, ha pedig nekidurálod magad, akkor teljes öröm! 😀

Legutóbb ott tartottunk a történések sodrában, hogy Az utolsó felvonás közeleg: hatósági szemle, amelyet kellő egészséges izgalommal vártunk – olyannyira, hogy már 20-án, csütörtökön este a “tetthelyre” utaztunk, és még minden zugba benéztünk, hogy minden ott van-e, ahol hagytuk legutóbb.

2019. június 21. 09:00 óra: mint az arany Doxával felvértezett huszártisztek, olyan pontosan érkeztek a Somogy Megyei Kormányhivatal Marcali Járási Hivatal Építésügyi Osztályának szakemberei. Több tucat oldal kérdőív-szerű, előre kinyomtatott, a házikó adatait tartalmazó űrlap, saját számítógép, tablet (nem ám a mi WiFi-nkre csatlakozva, pedig igyekeztünk nagyon készségesek lenni), lézer mérce, rajzok. Kávé? Nem. Üdítő? Nem. Bor-sör-pálinka? Nem. Ajjajjajj, kifogytunk a jóindulat-szerzési ötletekből… 😀 😀

Aztán leesett ismét az állunk: a Hatóság képviselői mindent jobban tudtak, mint mi – ugyanis felkészültek voltak a legapróbb morzsáig (!). Csak néztünk, mint Julcsa a moziban, mert az igazi beszélgetés a generálkivitelezőnk, és a szemléző hatósági képviselők között zajlott, mintha együtt építették volna.

Szerencsére – amit úgyis tudtunk – nem volt semmi olyan, amivel eltértünk volna a tervektől, így csak az űrlapok töltögetése vitte az időt. Egyetlen lényegesebb észrevétel volt: kedves dr. Kondor Tamás barátunk, a tervező, elfeledte feltölteni a kötelező tervezői művezetésről szóló bejegyzését az e-naplóba, de egy gyors telefonálást követően pótolta, így mire a jegyzőkönyv aláírására került sor, már ott is virított a beírás.

Úgy tűnt, a “vizsgán” átment a kisbabaházunk, és már csak az adminisztratív malmokra kell várnunk, hogy a kezünkbe legyen a Hatósági Bizonyítvány.

hekkeltunk-Balatonmariafurdon-2019-06-21Nos, a várakozás jegyében, a nagy ijedelemre való tekintettel, elloholtunk a balatonmáriafürdői fizetős strand bejáratánál állomásozó büféhez, azzal a céltudatos magatartással, hogy a pécsi barátunk, Szentiványi László, útmutatása alapján elfogyasszunk egy-egy ősbalatoni halnak számító hekket.

A barátunknak nagy tisztelettel, MMS-ben, jeleztük, hogy a hekk, fokgymával, naccerű volt. A kiszolgálás is ragyogó volt; a személyzet megnyugtatott bennünket, hogy annyira friss a hekk, hogy minden reggel a főnök saját kezüleg fogja ki őket a Balatonból, úgy, ahogyan a képen látszik bundástól. 😀 😀

Azért, biztos, ami biztos alapon, még betértünk a körforgalomnál lévő lángosozóba, és a krónikás még 2 fokhagymás lángossal megtámasztotta a halat, hogy nehogy dülöngélésbe fogjon az a hal…(A sörben áztatás művelete a hazaérkezést követően történt, tekintve, hogy egy kormányember sohasem iszik szeszt, még a Balatonon sem, ha feladatát kell teljesítenie a kormány mozgatásával.)

delutani-funyiras-utan-Balatonmariafurdo-2019-06-22A Keller Családi Házhoz vezető visszaúton vettünk még egy kis hűtőbe-való élelmiszert, majd elkezdődött az édes lustálkodás, semmittevés, fejből kinézés nehéz, és fárasztó hétvégi sorozata. Persze, hogy ne érje szó a ház elejét, volt egy kis fűnyírás, amolyan előnyírás, hogy a nekünk segítő Varga László és Kremonás László barátainknak ne legyen annyi munkája, és legyen idejük beszélgetni velünk. Az egyik Laci sört hozott, a másik Laci házi irsai pálinkát, mi meg hideg rozéfröccsökkel vártuk őket, így minden együtt volt ahhoz, hogy beszélgessünk, majd amikor távoztak, csak a fűben gyönyörködjünk.

Másnap fokoztuk a semmittevést; elvittük a kerékpárjavítóhoz a több mint két éve mozdulatlanul várakozó bicikliket, vettünk a gazdaboltban szúnyogriasztós fáklyákat (és az olajat sem felejtettük el), kicsit kapirgáltunk a kertben, de óvatosan, hogy nehogy valamit is csináljunk a nagy semmittevésünkben. Este pedig, tudna valaki bármit csinálni egy ilyen alkony láttán?

Úgy gondoljuk, hogy senki nem lepődik meg azon,hogy csak intenzíven tettük a semmit?! 😀

Szombat este aztán leszakadt az ég, és az esőzésből még vasárnap is kijutott, így – fájó és megszakadó szívvel – elhoztuk a kiglancolt kerékpárokat, betettük a motyónkat az autóba, és hazafelé vettük az irányt.

És ma jött a hatalmas meglepetés; a Hivatal malmai megőrölték a Hatósági Bizonyítványt, ami azt jelenti, hogy Szentivánéj napján, 2019. június 24-én elektronikus úton megérkezett, és az e-naplóba hivatalosan is feltöltötték a HATÓSÁGI BIZONYÍTVÁNY nevezetű okiratot.

Tehát, a balatonmáriafürdői Keller Családi Ház hivatalos születésnapja: 2019. június 24.


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

9 hozzászólás

Fábián Kata · 2019-07-11 – 10:59

Kedves Szomszédok!

Az útjavítás elmaradása feletti felháborodásunk következményeként hosszú és szívhez szóló e – mailt küldtem Galácz György polgármester úrnak, amelyben részletesen leírtam a kínjainkat, problémáinkat. A következő kimerítő tájékoztatást kaptam válaszul:
Tisztelt Fábián Kata!
Az út északi oldalán a zöldnövényzet karbantartását azonnal, az úthibák javítását két héten belül elvégezzük.
Nagyobb felújítást ebben az évben nem tervezünk.
Tisztelettel: Galácz György polgármester

Ne lepődjetek meg, ha az ingatlan.com – on felfedezitek, hogy eladó a mi telkünk is.
Üdvözlettel: Kata, Petya

    KELLER Családi Ház · 2019-07-11 – 12:11

    Kedves Kata!

    Igazán nem szívesen olvassuk, hogy egy kis nehézség miatt – esetleg – eladni szándékoztok a telket!
    Kérjük, gondoljátok át! Vízparti, összközműves, sík telek – nem olyan sok van már a Balaton körül, igazi érték.
    Igaz, a bejutás egy kicsit nyelvharapdálós és csúszkálós, de valahol az önkormányzatnak is kell egy kis időt adni, meg a pénzlehetőségeik sem végtelenek.
    Szerintünk, türelmesen álljatok neki az építkezésnek – csodálatos dolog itt lenni, hallgatni a békakoncertet, a nád suhogását, rátámaszkodni a friss levegőre…

      KELLER Családi Ház · 2019-07-11 – 12:39

      Csak nem hagyott bennünket nyugton, ezért megnéztük; szerencsére, csak a 62., 64. és 65. számú telkeket látjuk az ingatlan.com-on hirdetve, a tiétek (a 61.) nincs az oldalon, és bízunk benne, hogy nem is lesz! 😉

Fábián Kata · 2019-06-25 – 12:50

Kedves Szomszédaink!
Nagyon sok szeretettel gratulálunk és sok – sok szép “semmittevős”, lazulós, élvezkedős vidám napot kívánunk!
Üdvözlettel: Kata, Petya
Reméljük, sokat fogunk együtt “semmittenni”!

    KELLER Családi Ház · 2019-06-25 – 20:46

    Kedves Kata és Petya!

    Nektek is köszönjük szépen a gratulációt!
    Mi már megkezdtük a semmittevéses kemény edzéseket, most már nektek is neki kellene állni a projektnek, ha ti is be szeretnétek csatlakozni a semmittevők közé.
    (Nem utolsósorban jövőre már +22%-kal kell kalkulálni… 🙁 🙁

Szentiványi László · 2019-06-25 – 06:36

Kedves Barátaink!

Szívből gratulálunk és kívánjuk, hogy sok boldog napot töltsetek ott: Szentiványiék

    KELLER Családi Ház · 2019-06-25 – 07:25

    Kedves Zsuzsa és Laci, azaz Szentiványiék!

    Köszönjük a kedves szavakat, a folyamatos “szurkolást”!
    Mi is reméljük, hogy a sok boldog napból sokszor lehetünk veletek együtt, függetlenül attól, hogy Ti Balatonmáriafürdő Hajózási Központiak vagytok. 😀 😀

Judika · 2019-06-24 – 20:56

Kívánom hogy sok örömötök legyen szép kis házacskátokban…még Ezer évig!

    KELLER Családi Ház · 2019-06-24 – 22:21

    Köszönjük szépen Judika!

    Most még nektek kell belehúzni… 😀

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .