Az utolsó felvonás közeleg: hatósági szemle

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Aki szolgált a Magyar Néphadseregben, annak talán nem kell sokat magyarázni: “Elvtársak! Nincs tiszta fegyver, csak tisztított fegyver van!”

Magyarra fordítva, ez a “tisztított fegyver” annyit jelentett, hogy a fegyverszemlére sohasem tudtad a fegyveredet úgy megtisztítani, hogy a ferde lelkületű fegyvermester ne találjon rajta kifogást, ha éppen úgy akarta. Egyetlen darab frissen szállongó porszemet minősíthetett úgy is, hogy “Honvéd elvtárs! Maga ilyen fegyverrel akarja megvédeni édes hazánkat, a szocialista népköztársaságot?! Menjen vissza, pucolja meg, és két hétig nem kaphat kimenőt.” Ugyanezen porszemre mondhatta azt is: “Honvéd elvtárs! Látom, hogy igyekszik, de legközelebb jobban iparkodjon! Leléphet!”

Modern korunkban a nyuszika “ha van sapkája, ha nincs sapkája”-történetet használjuk a fegyverszemle helyett, de a hatás ugyanaz: akaratlanul is összeugrik az ember gyomra (minél idősebb, tapasztaltabb valaki, annál inkább – vö. a karón is varjú), soha nem tudhatjuk, a legjobb szándék ellenére sem, hogy vajon elfogadható szinten teljesítettünk-e, vajon jóindulatú-e a hatósági ember, avagy a kákán is csomót szeret keresni.

Egy szónak is száz a vége: izgalmas fordulóponthoz érkeztünk 2019. június 21-én 09:00 órára jelezte érkezését az Építésügyi Hatóság képviselője. Ezen a napon lesz az a Hatósági Szemle, amelynek végeredményeként a Házépítési Projektünk hivatalosan befejezettnek nyilvánítható, azaz megkapjuk a lakhatási engedélyt, amelyet a mai nevén Hatósági Bizonyítványnak (reméljük, tényleg így hívják!).

Az izgalmon túl azonban van bennünk némi nyugodt várakozás is, hiszen bízunk a Generálkivitelezőnkbe,n a munkájukban, és mi semmi olyant nem tapasztaltunk eddig, ami bármi hibára utalna. Persze, mi Keller családi Ház-szerelmesek vagyunk, meg nem hozzáértők, és a Hatóság éppen azért van, hogyha valami nem stimmelne a szabályokhoz képest, akkor arra hívja fel a figyelmet.

Reméljük, a pénteki bejelentkezésünkkor már egy virtuális (papíron még nem, de szóban már igen)  hatósági Bizonyítványról számolhatunk be!


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

1 hozzászólás

Berend Ági · 2019-06-19 – 16:43

Reménnyel telve várjuk a pozitív elbírálást!

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .