Tetőfedés, tetőcserepezés, tetőhéjalás – sipka a Keller Családi Házon

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Tetőfedés, tetőcserép - Keller Családi Ház, BalatonmáriafürdőKiküldött helyszíni tudósítóink jelentik:

A balatonmáriafürdői Keller Családi Ház építkezéséhez közeledve rögtön szembe ötlik, hogy fürge munkavégzés történik a hideg, borongós nap ellenére – zajlik a tetőfedés; mire a helyszínre érkeztünk, már a tetőzet mindkettő felén több mint negyed-negyedrésze a cserepeknek már a lécezésen pihengetett, az alsó és oldalsó szélek leszögelve. A kocsiból már messziről látszott, hogy a tetőfólia kék színe mellé felsorakozik a natúrvörös szín is.

Tetőfedés, tetőcserép - Keller Családi Ház, BalatonmáriafürdőA telekhez érve már az is látszott, hogy négyen vannak a tetőn, akikből hárman rakták a hódfarkú tetőcserepeket, egy ember pedig kötél segítségével felhúzta az összecsomagolt cserepeket, amit a ház tövében dolgozó ember akasztott a kötél hurkára.

Amíg Balatonmáriafürdő felé tartottunk, -1 és -2 fok közötti hőmérséklet volt, így nagyon nem irigyeltük a tetőfedő brigádot. A háztetőn fokozottan hideg lehetett, hiszen még a szél elől sem voltak védve, ha pedig kimelegedtek egy kicsit az emelésben, rakodásban, hajladozásban, illesztésben, és megálltak pár pillanatra, a hideg szél még gonoszabbul támadott.

Nem is tartottuk fenn a brigádot, csak körbenéztünk; a leylandii ciprusok újabb 10 cm-t növekedtek, még a fagyok beállta előtt sietősen emelik fejüket.

A déli kertrészen már alig van építőanyag, van helyette némi sár. A terasz lesöpörve várja a járólapozást, az épület lassan lefedve, és igazi lendülettel indulhatnak a belső munkák.

Gyaníthatóan, mire hazaérkezünk, és megjelenik írásunk, az Adam-House csapata már felenged a szálláshelyük melegében, miután elkészült a tetőzet, vagy ha nem is a teljes, holnapra már nem lesz vissza sok, és teljes natúrvörös sapka várja a kedden érkező napelemeket.

Még felsorolni is nehéz, hogy miképpen érkezik az egyik szakma képviselőjét követve a másik szakma képviselője; ugyancsak keddre jelezték a vizesek az alapcsövezés elhelyezését az épületben, hétfőn érkezik a fűtőrendszer, amit majd az alaprendszer letételét követően lehet a szigetelés és a betonlapra építeni. Holnap, vagy hétfőn kezdődik a mennyezetszigetelés elhelyezése is, de az épület külső szigetelése is – elméletileg – a jövő hét feladata lesz.

A szerződés szerinti átadási határidő december 20., addig még a lakhatási engedélyt is össze kell szedni a generálkivitelezőnknek – kemény munkás napok várhatóak ez elkövetkezendő közel 3 hét során.

A mai napon egyeztettünk is néhány dologban a kivitelezővel, ami azért lehet, hogy okoz néhány napos csúszást, de azért nem fogunk a Dunának menni. Ja, a Balatonnak nem megyünk neki! 😀

Ma, felmérvén a körülményeket, nem sokat lábatlankodtunk az építkezésen. Körbejártuk, mindenhova bekukkantottunk, gyönyörködtünk a haladásban, a háztetőben, készítettünk néhány fényképet, beszéltünk László Ádám úrral, elköszöntünk, és hagytuk a csapatot nyugodtan dolgozni.

A képek, szokásaink szerint, a GALÉRIA képei között kerültek elhelyezésre.

 

 


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .