Víz elleni szigetelés következik holnaptól, és volt tegnap is

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Nem mondunk senkinek sem újdonságot azzal, hogy az utóbbi hetek időjárásában a meleg és a napsütés vitt mindent, mint ultiban a piros hetes. 😀

“- Nos, ilyen szép időben hogyanhogy nem haladtok az építkezéssel?” – érdeklődnek Barátaink, Ismerőseink már egy hónapja.

“- Kalandvágyból!” – hangzik a válaszunk. “- Nincs abban semmi kihívás, ha ragyogó időben, tiszta égbolt alatt halad az építkezés, és még a végén ez miatt, a szerződési határidő lejárata előtt birtokba vehetnénk a házikónkat.” 😀

Nos, majdnem így van, de – sajnálatosan természetesen – nem egészen pontosan így. 🙁

Az építési hatóság az eltelt időszakban újabb feltöltést várt/vár a generálkivitelezőtől; nagyon amatőr módon fogalmazzuk meg, hiszen mi is amatőrök vagyunk, az építészek pedig fordítsanak hátat, hogy ne hallják amit írunk: Egy komplett statikai tervet várnak a hatóságnál. Alapozásról, a tetőről van statikai rajzunk, de a kettőt összekötő falszerkezetről “csak” EUR minősítés, meg gyártói minőségi tanúsítványok vannak, de egyben az egész nincs meg. És, mivel a fesztáv nagyobb, mint 6 m, be kell bizonyítania a statikusnak azt, amiben hisz; az épület hosszú távon sem rogy le a tető súlyától, nem fújja ki a szél a falazatot, meg nem dől ki- és be, meg nem tekeredik, meg ilyesmi.

Szolgálati közlemény!

Tekintettel a végre beköszönő rosszabb időre, a balatonmáriafürdői Keller Családi Ház projekt szemlélői hivatalosan tudtára adatik mindenkinek, hogy holnap, 2018. november 05-én  hétfőn, valamikor (feltehetően a legnagyobb zuhéban), folytatódik az építkezés az alap víz elleni szigetelési munkálataival, esetleg az alap-tartószelemenek (amire majd a falszerkezet kerül) elhelyezésével is. Rossz időre (értsd: napsütés) még nincs kidolgozva a tartalékterv.

Köszönetnyilvánítás!

Köszönetet mondunk Rappai András barátunknak, aki Ausztriából házába térve tett egy kerülőt, hogy ránézzen az építési teritóriánkra, ahol észlelte, hogy a szél nagyon megtépázta a SIP-paneleket takaró fóliákat. “Jobb félni az időszerűen várható esőtől”-jeligére András bekapcsolta a riadóláncot. Hamarosan Keller Ágnes SMS üzenetéből már tudhattuk is, hogy 3 panel elem sérültnek is látszik, és nem biztos, hogy a már időszerűen várható esőzés jót tenne a faelemeknek, ezért sürgős takarási akcióra van szükség.

A Dobány Sándor-Keller Ágnes páros továbbgördítette a riadólánc működését; Dobány Sándor leánya, Dobány Lida, férjének,  Makarész Gábornak említette a problémát, és a “vőgyerek” 🙂 tudta kötelességét: régi fonyódi barátja, Gazdag Ákos, felvállalta a megoldás szolgáltatását; fóliával, zsineggel felszerelkezve úgy betakarták a SIP paneleket, hogy még az orruk hegye sem látszik ki. Jöhet az eső, és a víz elleni szigetelés! 😀

Tegnap Gazdag Ákos fóliával zárta el a nemkivánatos víz útját, holnap az Adam-House zárja el a nemkivánatos víz útját az alapoknál. A két műveleti nap között – úgy tűnik, beszökik az ősz, most nem a színpompájával, hanem a nyirkos-nyálkás, bőr alá bújós párájával.

Remélhetőleg, hamarosan már az ablakok mögül bámulva fogjuk kinevetni! Minden reményünk meg lehet rá, hiszen remek barátaink és generálkivitelezőnk vannak!

Képek a GALÉRIÁban a lekötözős akció eredményéről. 😀


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

2 hozzászólás

Iharosi István · 2018-11-05 – 13:23

T. Építkezők!
Szombaton elmentünk kedvenc Hévízi cukrászdánkba sütizni. Természetes, hogy
útba ejtettük a B. Máriai telket is mondván, hogy rá nézünk a szomszédok tartják-e
optimista hitvallásukat a kivitelezővel szemben.
Bár az idő csodálatos volt, csak az elültetett örökzöldekben tudtunk gyönyörködni,
mivel sajnos a kivitelező – valószínű az ünnepek miatt – nem volt jelen!
Ott létünk idején még jött egy kerékpáros érdeklődő is, azonban csak rá nézet a telekre
(velünk nem kommunikált) és elhajtott.
Szurkolunk, hogy jó idő legyen az elkövetkezőkben és tudják tartani a tervezet határidőt.
U.I.: Az ultiban csak annyi szerepe van a piros hetesnek, hogy piros ulti bemondásakor
törekedni kell arra, hogy utolsó lapként “üssön” a hetes.
Egyébként továbbra is szurkolunk, hogy jó idő legyen a kivitelező tudja tartani a tervezet
időpontot.
Üdv.: Iharosi, Fábián Kata

    Keller Családi Ház · 2018-11-05 – 15:21

    Kedves Kata és István!

    Köszönjük szépen a figyelmességet, a rendkívüli ellenőrzést!

    Meg is lepődtünk volna, ha szombaton ott lett volna a kivitelező, hiszen a mai napról beszéltünk. (Amit nem is említettünk az írásunkban: elkészült a tetőszerkezet is, amit – elvileg – ma szállítanak le a helyszínre, és a helyére emeléséig ott fog ácsorogni a szerkezet.)

    Kicsit el is bizonytalanodtunk, mert az idő mégsem fordult esősre, ezért kicsit aggódunk is, hogy eső hiányában hogyan halad a munka.

    István! Az ulti és a piros hetes viszonylatában egyetértünk, arra is céloztunk, csak nem írtuk ki a piros ultit, direkt, mert az sem jó, ha a piros betlinél visz mindent a végén a piros hetes. 😀

    Mi is reménykedünk, hogy legkésőbb december 20-án már a készre jelentett házikónál rotyog az üstben az étek! 😉
    Egyébként: nem adtuk fel a kétségbeesést! Bízunk a kivitelezőnkben, az időjárásban, meg még sok mindenben. Mi is tudjuk, hogy az eddigii történéseket akár 1015 mondatban is le lehetne írni, de a nagy körítés nélkül – talán – a kutyát sem érdekelné, hogy milyen szépségek, milyen buktatók, milyen örömök, milyen bánatok fordulnak elő egy építkezés kapcsán. Talán senkinek nem jutna eszébe olyan, ami előfordulhat, csak nem is gondolunk rá. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .