Alapozási munkák elhalasztva Balatonmáriafürdő Keller Családi Ház

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Nincs szerencsénk, mint kurvának az ájtatossággal; az időjárás nem fogadott bennünket kegyeibe, ezért a mai napra tervezett alapozási munkák idejét halasztani kellett.

kamerakép a balatonmáriafürdői Szabadstrandról 2018-09-03Ahogyan a percekkel ezelőtti kameraképen is látható, nem az a tipikus, verőfényes strandidő dúl Balatonmáriafürdőn. 🙁

Tegnapelőtt több mint 25 mm csapadék hullott a területre, majd – Uher István, Balatonfenyvesen, a telkünktől kb. 10 km-nyire, tartózkodó barátunk jelzése szerint délután zuhogott, és éjjel is tartott az égi csetepaté.

Az alap kiszedési munkáihoz felsorakozott gépek kezelői tegnap kora este jelezték, hogy semmi értelme a munkálatok megkezdésének, gyakorlatilag annyira átázott a feltalaj, hogy csak sárdagonyázás lenne az érdemi munkák helyett.

Most egyáltalán nem irigyeljük generálkivitelezőnket, az Adam-House Kft-t; legalább jó egy napot kell várni, hogy a lezúdult esőmennyiség elszivárogjon, és neki lehessen állni a felszín alatti munkának, ugyanakkor – lévén tóparttól kb. 30 méternyire a telek – a Balaton vízszintje az intenzív esőzések miatt el kezd emelkedni, ami pedig a talajvízszint-emelkedésével fog járni. Igazi csapdahelyzet… 🙁

Felnézve annyi látszik (itt, Pécsett), hogy ömlik az eső, a balatonmáriafürdői vízmérce adatokból pedig úgy tűnik, hogy erős a hullámzás, és kb 3 cm-t emelkedett már a tó szintje.


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .