Így alapozunk mi – levél az Adam-House Kft-től

Szerző: Adam-House Kft. Közzétéve:

Kedves Keller Család!

A csütörtöki napon bármennyire is igyekeztek minket hátráltatni külső erők, a pénteki nap sem telt el dologtalanul. Befejeztük a vasalást és a megfelelő mennyiségű és méretű zúzott kő is ki lett szállítva a “talajcseréhez”. Én bízom a jó szerencsénkben az időjárás tekintetében, és hétfőn teljes erővel kezdődhet az alapozás.

Meg van rendelve a betonmixer, a betonpumpa, 2 db rakodógép, valamint 4 kedves kolléga és jómagam leszünk jelen. A jövőheti célunk a teljes alap elkészítése lesz.

A reggel 7 órai kezdés a munkagépekkel kezdődik, kialakítjuk a megfelelő mélységet a ± 0,00 ponthoz, mert jelenleg felette vagyunk 7-13 cm-el. Nem baj, ha ez nem teljesen érthető, elég, ha mi tudjuk mit csinálunk és miért. 😎 

A kitermelt földet a telek végében található süllyedt területre fogjuk elhelyezni, mondhatni kicsit terepet rendezünk, ha már adott lesz a föld. Ez kb. 1-2 órát fog igénybe venni. Utána egy másik kisebb rakodógép elkezdi a közmű sávok kiásását és lefektetjük a megfelelő mélységekbe a csöveket. (víz, csatorna, villany).

Ezeket követően kezdődik a sávalap kiásása, zúzottkő betermelése az alapba, döngölés, vasalat elhelyezése a sávokba, méret ellenőrzések, majd kb. 13-14 óra magasságában kezdődhet maga a betonozás.
Ez kb. 2-3 óra alatt megtörténik, így legkésőbb 17:00-kor szeretnénk a munkavégzést befejezni.

Sűrű és fárasztó nap lesz, így amennyiben jelen lesznek a munkálatok során, felkérném a kedves látogatókat és vendégeket, hogy biztonságos távolból kövessék nyomon az eseményeket. 47000 dologra kell koncentrálnia minden dolgozónak, mérnek, ásnak, lapátolnak, megint mérnek, döngölnek stb. Mindeközben munkagépek dolgoznak a területen, így fokozott figyelmet kell szentelnünk a biztonságos munkavégzéshez.
Enyém az a hálátlan szerep, hogy felelek mindenért, így amíg nem végzünk addig a megszokottnál is szigorúbb lehetek. 🙂

Tréfát félretéve; az építés egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb) részét végezzük, ezt csak tökéletesen lehet elvégezni. Ez az “alapja” mindennek!

Néhány fotó az ottlétünkről a GALÉRIA képei között

Üdvözlettel / Best regards:

László Ádám

ADAM-HOUSE Innovatív Építőipari és Ingatlanfejlesztési Kft.
ADAM-HOUSE - a jövő otthonai


Adam-House Kft.

Fiatal társaság tettre kész fiatalokkal, megfelelő gyakorlattal, innovatív szemlélettel, elkötelezett jövőbeli célokkal, modern SIP építési technológiával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .