Keller Családi Ház építési napló készenlétbe helyezés

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

A tegnapi napon agyhúgykőizzadásunk lett, mire megérteni véltük az ÉTDR-feltöltés lényegét, és mindenki tanulságára a Most már tényleg az ÉTDR feltöltés kapujában. Közel a tervfeltöltés címmel meg is írtuk, hogy mit gondolunk erről, vajon mit jelent ez magyar nyelven. 🙂

Nos, ez pontosan úgy van, ahogyan azt klasszikusan szokták volt mondani: “Ahogyan azt Móricka elképzeli.”

Esetünkben rossz kapu előtt álltunk a tervfeltöltésünkkel egyetemben; ha 300 m2-nál kisebb családi házat akarunk építtetni, akkor nem az ÉTDR a jó választás, hanem irány az Elektronikus építési napló rendszer, az e-napló! A belépéshez Ügyfélkapus hozzáférésre van szükség, amelyet bármelyik kormányablaknál kb. 15 perc alatt lehet elintézni a személyi azonosító kártya (vagy útlevél) és egy működő email cím birtokában.

Utólag visszatekintve, nem került sokkal több időbe ez – az amúgy egyszerű – művelet, mintha reggel elszaladtunk volna a repülési hatósághoz, hogy most gyorsan letesszük a pilótavizsgát az Airbus A380-800 gépére, amelyik a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe. 🙂

Ha viszont tudja az építtető, hogy mit kellene tennie, akkor tényleg olyan egyszerű az e-napló készenlétbe helyezése, mint az ágyba pisilés; tehát,

  • Nem az ÉTDR felületre kell belépni, hanem egy lyukkal arrébb, az E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ felületre.
  • Az Ügyféloldalra történő bejelentkezéshez az alul látható Belépés az Ügyfélkapus adatokkal feliratra történő kattintás szükséges.
  • A feljövő ablakban meg kell adni az Ügyfélkapus adatainkat, és a belépés gombra kattintani.
  • Az e-napló felületre érkezvén első feladat (ezt gyorsan le lehet tudni) a Saját adatok megadása, az azonos nevű fülre történő kattintással. Semmi különleges nem kell hozzá, csak azt az email címet tartsuk készenlétbe, amellyel az egész építkezést le kívánjuk bonyolítani, mert ezt kérni fogja a rendszer.
  • A Készenlétbe helyezések nevű feliratra kattintva már kicsit izgalmasabb feladat következik, mert olyan adatokat kell megadni, amelyet előre be kell gyűjtenünk a tervezőnktől; az építmény számított értéke (köze nincs a valósághoz), nettó alapterület (csak egész számot fogad el  a rendszer), az építész tervezőnk neve, a tervezőnk NÜJ száma (a tervező többi adatát a rendszer a NÜJ szám birtokában feladja).

Ha mindezekkel végeztünk, elmentjük az adatokat, akkor a rendszer ad egy sorszámot, rögzíti az adatokat, és jelezhetjük a tervezőnek, hogy kezdheti a feltöltést.

Örömmel jelentjük, hogy 2018.08.08-án, 13:09:43-kor rögzítettük a készenlétbe helyezés adatait, és a tervező felé jeleztük, hogy nekifuthat a tervfeltöltésnek! 🙂


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .