Kiemelkedően nagy energiahatékonyságú a balatonmáriafürdői Keller Családi Ház! AA+

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Ide vagyok, Balatonmáriafürdőre, kihelyezve, mint helyszíni konyhabútor- és asztalos-váró személyzet, így a hatalmas békakuruttyolás, bagolyhuhogás, galambturbékolás, kakukkolás, tücsökzene közepette a teraszon ücsörögve van időm rendezgetni a Keller Családi Ház műszaki átadás-átvétel, lakhatási engedély dokumentumait.

Tud valamit ez a SIP panel, ez az újszerű építési technológia – ezt már a kezdetekkor is tudtuk/sejtettük, és most, amikor az elkészült Energetikai tanúsítványt nézegetem, csak csettinteni tudok: Kiemelkedően nagy energiahatékonyságú minősítést kapott a kis kulipintyó. Ennél már csak egy fokozat van jobb, de annak eléréséhez mágnásnak kell születni, esetleg gázszerelőnek, vagy világítástechnikusnak. 😀

Kiemelkedően nagy energiahatékonyságú a balatonmáriafürdői Keller Családi Ház! AA+Egyebekben – alázatosan jelentem -, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve!

A fű gyarapodik, bár néhány helyen foltokban nem jött el – vagy a madarak zabálták fel a magokat, vagy túlságosan agyagos-köves volt a talaj, meggyötörve az építkezéssel.

Egyetlen leyland ciprus sem mondta be az unalmast, egyik sem döglődik, már 50-60 cm-es magasságúak. Az elkészült északi kerítéshez ma hozott 20 db-ból négyet elültettem, a többi majd holnap kerül sorra. (Köszönet a Leylandii ciprusok szállítójának, a pécsi Profi Faiskola Kft-nek a kiváló áruért, és a soron kívüli kiszolgálásért!)

Nem hagyhatom ki a mai beszámolóból a balatonmáriafürdői Turul Étterem dicséretét sem: A szezon előtti nyitva tartási idejük 21 óráig tart, így a leylandii áskálódása után volt időm zuhanyozni, átöltözni, és a kb. 200 m-es utat megtenni. Megérte! Ha nagyon-nagyon röviden akarom megfogalmazni a rántott gomba, rántott karfiol, rántott sajt, rántott szelet, hasábburgonya, tartármártás, 2 pohár sör ízét, mennyiségét, árát, hatását, akkor elég, ha annyit mondok: Röfff!! 😀 😀


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

2 hozzászólás

Iharosi István · 2019-05-20 – 07:10

Kedves Szomszédok!
Tegnap (19-én) ismét beúsztunk a telekre, terület rendezés céljából.
Nekünk már sohasem lesz hídunk! Úgy gondoljuk le kell cserélni a
kivitelezőt. Másik szomszédunk is lent volt fűvet nyírt, elmondta, hogy
sok érdeklődő volt a telekre, de amint meglátták az út állapotát azonnal
vissza is fordultak. Mivel a bozótírtót nem tudtam elindítani igy az útmenti
bokrok belógó ágainak lemetszésével foglaltam el magam (mig Kata nyírta
a fűvet).
Gratulálunk a mínősítéshez mi ezt előre megadtuk volna!
Az étterem teljesen rendben van mi is már két alkalommal ott ebédeltünk.
Üdvözlettel:
Kata, Petya

    KELLER Családi Ház · 2019-05-20 – 09:42

    Kedves Kata és Petya!

    Sajnálatos, hogy pont kerültük egymást!
    Az látnivaló volt, hogy a telketekről a fű frissen nyírott, és némi útszélegyengetést is felfedezni lehetett. 😀 (Meg is süllyedtem a szélen, mert volt kis hely, a nagy tócsába nem akartam belehajtani. Úgy néz ki az autóm, mintha a somogybabodi terepen hajtottam volna végig. A frissen feltett nyári gumikkal rodeóztam a posványos útszélen…)

    Magánlevélben küldünk egy megbízható kapcsolati adatot, ha ő azt mondja, hogy meglesz, akkor lila törpék is potyoghatnak az égből, akkor is lesz híd. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .