Egy kis ez, egy kis az, araszolgatva haladunk nagy léptekkel

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Tulajdonképpen minden áldott nap történik valami látványos haladás a balatonmáriafürdői Keller Családi Ház építésén, ami úgy néz ki, mintha önmagában csak kicsiség lenne, de mégis valamiért nagyon fontos, és az egész szempontjából egy óriás szelet:

  • felkerültek az eresz alá a rovarfogó hálók (közben várunk a szellőző-elemekre, illetve a kúpcserepek megfordítására)
  • elkészült a lambériázás
  • kész a csempézés a fürdőkben, a konyhában
  • kész a mennyezet festése
  • kész a belső falazat festése (ezekben a pillanatokban éppen az apró utójavításokat végzik)
  • kész a villanyszerelés (a szerelvényezés majd a végén)

Holnap érkeznek a “fűtésszerelők”, akik a padlófólia-fűtést elhelyezik, és üzembe helyezik. Ahogyan ők haladnak a hálószobákból, a mellékhelyiségekből a bejárat felé, úgy haladnak majd a laminált padló lerakásával, és a járólapozással.

Az ajtók beállításra várnak (magyaros virtussal a gyártó a 90 cm-es ajtókhoz, ki tudja milyen ötlettől vezérelve, 3 db 70 cm-es tokot küldött. A többi stimmel. “Budapesten szívesen kicseréljük – reagáltak a reklamációra…)

A szaniteráruk ma megrendelésre kerültek, jövő héten már lehet folyatni a csapból a meleg vizet, de akár az új zuhanykabinban is lubickolhatunk. És, remélhetőleg, mindezt már villanyfény mellett, hisz a szerelvényezés is meg fog történni.

Érkezik a szellőzőrendszer egysége, amit a nappali szoba ablaka fölé fognak elhelyezni, ugyancsak a jövő héten, és akkor már teljes kapacitással lélegezhet is a házikó.

Hamarosan a riasztós is a helyszínre száll, véglegesíti a most még ideiglenesen rögzített figyelő szemeket, átprogramozza az ideiglenes kódokat.

Napról napra jobban látszik, hogy a vége felé járunk, de maradnak még külső munkák a fagyok miatt, mint pl. a lábazati vízszigetelés és járda kialakítása, a külső terasz lapozása, a külső falazat színezése, az északi rész kövezése, az északi kerítés megépítése, avagy az úttest telek előtti szakaszának gépi rendezése és kövezése (hogy ott is kinézzünk valahogyan, és az arra járók ne süllyedjenek bokáig a sárba).

Most csak pár képet teszünk közzé, idézve László Ádámot, az Adam-House Kft, a generálkivitelezőnk, ügyvezetőjét: “Csatoltam néhány képet a munkákról. Nem jók a fényviszonyok, a képek minősége is olyan amilyen, dehát nem vagyok fotós, nem értek hozzá. Ha értenék akkor inkább kattingatnék és nem ásnék többet házalapot a Balatonba. :D”Mit ne mondjunk; igaza van… 😀 😀


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .