Befejezés előtt, téli pihenőn a Keller Családi Ház

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Már hetek óta csilingelnek a fülünkbe az angyalok, arra ösztönözve bennünket, hogy nagy ívben kerüljük el a nagyáruházakat, ezért – többek között – ennek okán elhatároztuk, hogy a Szenteste előtt meglátogatjuk a téli álmában szendergő, majdnem teljesen készen lévő, balatonmáriafürdői Keller Családi Házikónkat.

A téli csendben, a nádas hűvös, de nem jeges susogása közepette megilletődötten nézünk egymásra: a házikó és mi. Csak mi állunk szemben egymással, és ismerkedünk.

Az építők rendet tettek, és levonultak a területről, hogy majd januárban folytassák és fejezzék be a munkájukat, így nyugodtan szemlélhetjük a kis házikót, és ő bennünket. Most nem zavar bennünket senki az ismerkedésben.

Illedelmesen bemutatkozunk, hogy mi leszünk az ő gazdái, és boldogak vagyunk már most, hogy ilyen szép, hogy ilyen jó kondiban van, hogy ilyen kicsiny, de barátságos, ugyanakkor valami méltóságteljességgel teli is.

Megnyugtatjuk, hogy igen, a kémény hiánya szokatlan a szemnek, de higgye el, hogy ő a passzívház-félék családjához tartozik, és kifejezetten előnyösen áll, ha naturvörös sipkájához nem tűz fel kéményt.

Nem, nem fog örökké ekkora pocsolya közepén lakozni – vigasztaljuk. Körbe-körbe járda les a sártenger helyén, hogy elvezessük a háztól a csapadékot.

A külső falazatra csiszolás, és színezés lesz még, továbbá a csapadékelvezető ereszcsatorna is hiánytalanul körbe fog érni.

Itt nem a “Szezám tárulj!” a bűvös jelszó, amellyel házikónk beenged bennünket, hanem modern korunk modern távirányítóján egy régimódi ujjpöccentés, és a modernkori modern redőnymotor duruzsolva emeli a lamellákat. Aztán kilics-kuluncs a zárral, majd a riasztó kikapcsolása a következő lépés. Szerencsére, nem kellett Pécsre visszafutni a személyes kódokért, elegendő volt a levelezőrendszerbe lépni értük (ugyanis, kedves barátunk, aki rekordgyorsasággal beszerelte a riasztórendszert, a mesterkulcsot és a személyre kiosztott kódokat a levelezőrendszerre küldte meg, az pedig automatikusan továbbküldte. Mindenkinek.  😀

Nos, nehogy azt higgye bárki, hogy felülmúlhatatlan módja a kód-megosztásnak, hogy kiírjuk őket egy levelezőlistára. Áááá, dehogy! Mi van akkor, ha valaki nem olvassa a levelezőlistát? Osszuk meg egyéb eszközön is! (Megbeszéltük, hogy az első belépést videón rögzítjük. Megöregítjük (értsd: megörökítjük) azokat a pillanatokat, amikor a Jézuska néni (magyar hangja: Jucuska, az építtető) redőny föl, ajtó kinyit, riasztó kikapcs, építők fenyőfácskája elhelyez. Ez egy elég jó videóötlet ahhoz, hogy a végére a riasztókódot megosszuk a világgal. (Legalább elfoglaltság a riasztó átprogramozása…)

A belépést követően nyugodtan, és alaposan megszemlélünk minden, leszámoltuk a sarkokat, a majdani kapcsolók helyét, találgattuk, hogy mi kapcsolhat, és mit kapcsolhat. Melyik drót vajon mi lehet.
Virtuálisan kezet mostunk a már meglévő mosdóbútor felett, megnéztük a tárgyiasult boylert, amelyik még egy dobozban lakott. Pillanatnyilag túlméretesnek néz ki – valószínű, hogy elfér a mosógép felett,csak nem valószínű, hogy a mosógép tetejét fel lehet nyitni tőle. Lehet, hogy két db 60-literes cserén kellene gondolkodni?

A legjobban a wc virtuális kipróbálása közben röhögtünk; nem sokon múlott, hogy a próba-póz beállítása során a virtualitás átcsapjon a valóságba… 😀 😀

Gondosan lemértük a konyha szélességét, magasságát, mélységét, átmérőjét, kerületét, területét – és máris kisebb szócsata alakult ki arról, hogy miképpen kell majd elrendezni a konyhabútorokat. Természetesen, mint ilyen helyzetben mindig, a férfié az utolsó mondat: “Igen, Drágám, úgy, lesz Drágám!” 😀 😀

A nappali rész már nem is hozott semmi különvéleményt, egyszerűen elég volt felmérni, és majd a Hölgyek eldöntik, hogy milyen lesz a berendezés, hiszen “Aquila non captat muscas.” – ugye, férfitársak? 😉

Még szerencse, hogy az egész házikó nincs egészen 66 nm, mert így alig 2 órányi időt igényelt, míg alaposan körbejártuk, megszemléltük. Most már örülünk, hogy nem tudtuk a Versailles-i kastély mását felépíttetni (több okból sem, de ha azt kellene most bejárni, vagy eh hónap alatt készre jelenteni… 😀 :D.

Mivel az átprogramozott riasztókódot nem akartuk ismét az ország-világ elé tárni, a távozásunkról nem készítettünk videót. Egyszerűen elhelyeztük, köszönetünk jeléül, az építők – az Adam-House Kft. Csapata – számára hozott kis fenyőt a nappali közepén (az ajándékokat majd az új év első hetében, amikor folytatják a munkákat, fogjuk átadni nekik), riasztó bekapcs, ajtó bezár, redőny leenged, drótkerítés bezár.

Elköszöntünk kis kedvesünktől, a szépséges kisházikótól, hogy pihenjen az új év első hetéig, amikor érkeznek a kozmetikusok, műkörmösök, fodrászok, szabók, varrók, és ki tudja még kik, hogy a világrajövetelére teljes pompájában mutatkozzék minden hódolója előtt.

A képek – szokásunkhoz híven – a GALÉRIA menüponton keresztül érhetőek el.

Minden kedves Barátunknak, Olvasónknak, a Kivitelezőnknek, a Tervezőinknek, a Műszaki Ellenőrünknek kellemes karácsonyi ünnepet, és boldog, egészségben és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

 


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

2 hozzászólás

Berend Ágnes · 2018-12-23 – 21:27

A látottakon is felbuzdulva, örömkönnyeket (majdnem) ejtve, meghatottan gratula és riszálom így-is-úgy-is tempóban kívánok (végre) boldogságos megérdemelt ünnepet , meg minden szépeket nektek!
Bági

    KELLER Családi Ház · 2018-12-29 – 09:32

    Kedves Ági!

    Igaz, hogy élőszóban már meglapogattuk egymást az Ünnepre való tekintettel, de akkor is szégyenletes, hogy elbambulván nem is figyeltük, hogy voltál oly’ kedves, és még az írásunk napján reagáltál cikkünkre.

    Köszönjük szépen, és most már más nem lévén közeledvén: Boldog, békés új esztendőt kívánunk neked, és szeretteidnek!

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .