Föld! Kapitány! Föld! – földfelszínen az alapozás

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Az Adam-House Kft. csapata, László Ádám úr kapitányságával, a világon először, védőháló nélkül, felkerült a föld felszínére – magyarán szólva: Balatonmáriafürdő, Parti utca 60 szám alatt, a házikónk – a Keller Családi Ház – építésének történetében a mai nap délutánjára az alapozás elérte a föld, a talaj felszínét! Holnap a zsaluzás, a kőfeltöltés lesz porondon, és pénteken a szemlélő a ±0,00 métert jelképező betonlemezt fogja látni.

A műveletet a lábatlankodók ellenére végrehajtó csapat tagjai:

Adam-House Kft. alapozást végző csapat - Balatonmáriafürdő, Keller Családi Ház 2018.09.19.

Adam-House Kft. alapozást végző csapat – Balatonmáriafürdő, Keller Családi Ház 2018.09.19.

Annak ellenére, hogy 4:50-kor volt az ébresztő, nagy izgalommal vágtunk az útnak Balatonfüred felé. Igaz, hogy az első gépi “kapavágásra” nem értünk a helyszínre, mégis maradt bőven látnivaló, a feltöltés, a talajcsere már megtörtént, az alap utolsó métereit ásta ki a gép, majd az előre elkészített betonacél szerkezetet helyezték az alapba, folyamatos szintezés mellett.

A föld színe, amit most az alapozással elért a csapat, tulajdonképpen valóban a telek felszíne, de az épület padozatához képest mínusz 35 cm-en van (magyarán szólva: kettő lépcsőfokra lesz a járdaszinttől a terasz és az épület szintje). A behelyezett betonacél-szerkezet teteje kb. 30 cm-en van. A holnapi napon felzsaluznak a nulla szintmagasságig, a közöket feltöltik kővel, elhelyezik a betonacél hálókat, és jöhet a betonlemez készítése. Az előzetes tervek szerint pénteken érkeznek a mixerek, és befejezik az alapozási munkákat.

Majdnem kifelejtettük a beszámolónkból, hogy a mai alapozás során – természetesen – elhelyezték a belépő víz- és elektromos áram, valamint a kilépő szennyvizek védőcsöveit is.

A nap fekete poénja az volt, hogy a betonpumpát kezelő emberkének külön szóltunk: el ne merje indítani az első adag betont, amíg nem szólunk, hogy “mehet!”, mert mindenképpen szerettük volna videón megörökíteni az első betonfröccsöt. Ok! Megértette. “Készen vannak? Mehet?” – kérdezte. “Igen, indíthatja!” Érkezett a válasz. A beton elindult, kamera elindult – csak a nagy izgalomban a rögzítés nem sikerült – és ez már az itthoni feldolgozás során derült ki… 🙁  🙁

Próbálkoztunk azzal is, hogy a Facebookra feltegyük, élőben az alapozást, de addig bénáztunk vele, míg azt sem tudjuk, hogy kinek és mi jelent meg, kit zaklattunk, kinek nem ment el, pedig szerettük volna. Mindenesetre a Facebookot példásan megbüntettük este: eltávolítottuk az alkalmazást a telefontól. 😀 😀

Szerencsére, képanyag maradt bőven, a képeket a GALÉRIÁBAN lehet megtekinteni.

Örömteli nap volt a mai; köszönjük az Adam House csapatának!

 


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

1 hozzászólás

Keller Családi Ház · 2018-09-20 – 07:15

A helyszínen is megköszöntük, minden Adam House csapattagnak külön-külön, a munkát, és most is ismételni tudjuk magunkat: köszönjük szépen!
Sajnos, az említett technikai baki miatt csak ez az egy videófelvételünk használható, amikor a betonmixerből betonmixerbe, onnan az alapba halad az anyag.

https://youtu.be/KpxLzD1RBR0

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .