Miből épül a Keller Családi Ház? – a SIP-panel alapja az EGGER OSB 4 TOP lemez

Szerző: Adam-House Kft. Közzétéve:

Ha SIP ház, akkor CSAK EGGER OSB 4 TOP!

A felhasználási terület, az ár, a minőség és a legfontosabb, a formaldehid-mentesség.
Majdnem el is mondtunk mindent. Emeljük ki ezek közül most a legfontosabbat, a formaldehidmentességet.

Léteznek olyan faalapú anyagok, amelyekben nincs formaldehid?

A Fraunhofer Intézet becslése szerint a ma kapható összes forgácslap 80–85 százaléka formaldehides ragasztót tartalmaz. Az elmúlt 20 esztendő során a gyártók roppant mértékben csökkenteni tudták a kibocsátást, és a szakemberek további csökkenést várnak. Műszakilag ugyan megvalósítható a formaldehid mentes ragasztó, amilyen például a polimer difenil-metán diizocianát (PMDI), ám az bonyolult feldolgozást igényel., emiatt pedig megnőnek a fogyasztói árak is.

Az EGGER formaldehid mentes ragasztóval gyártott natúr forgácslapokat is gyárt, amelyek rendszerint az E0 szabvány hatálya alá esnek: EGGER OSB 4 Top, valamint EGGER DHF lap, amely polikarbamiddal készül. Ezeket olyan alkalmazási területekre szánja, ahol nem használhatók a kibocsátás-gátló bevonatokkal ellátott termékek.

Ez volt a legfőbb oka, hogy gyártópartnerünk kizárólag az EGGER OSB 4 TOP lemezeit használja a SIP panelekhez, hiszen az egészség nem pénz kérdése!

Kizárólag a legjobb építési anyagokkal dolgozunk, hiszen minőséget és tartósságot is csak ezek által tudunk garantálni.ADAM-HOUSE
A holnap otthonai

ADAM-HOUSE - a jövő otthonai


Adam-House Kft.

Fiatal társaság tettre kész fiatalokkal, megfelelő gyakorlattal, innovatív szemlélettel, elkötelezett jövőbeli célokkal, modern SIP építési technológiával.

2 hozzászólás

Zalavári Márk · 2020-06-10 – 09:17

Tisztelt Keller Judit!
Érdeklődnék tapasztalataikról, véleményükről, így kb. két év távlatában hogy néz ki az épület, hogy érzik magukat benne, stb? Köszönöm szíves válaszát!

dr. Keller Judit · 2018-09-16 – 08:17

Amikor gondolataink a könnyűszerkezetes építési mód felé fordultak, az első kérdéseink között volt a használt anyagok egészségre gyakorolt hatása.

Fel sem merült bennünk, hogy az olcsóbb lemezek közül válasszunk, hiszen a TOP 4-es lemez a formaldehidmentes, és valóban – ahogyan az írásban is jelzik: az egészségünk mindennél fontosabb!
(Az egyeztető megbeszélések alatt aztán az is kiderült; inkább elengedték volna megrendelésünket, de az Adam-House Kft. nem is vállalja, hogy egészségre ártalmas anyagokat építsen be, hiába a csábító olcsóbb ár. És mi nagyon egyetértettünk ezzel a szemlélettel.)

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .