Építési napló készenlétben 2018-08-15

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

“Kihörpentik boraikat,
Végét vetik a zenének
S haza mennek a legények.”

Ha szívünkre tesszük kezünket, akkor bizony be kell vallanunk hősiesen: halványlila gőzünk sincs arról, hogy vajon mit jelent az, hogy az építési napló készenlétben:

e-naplo-keszenletbe-helyezve-Keller-Csaladi-Haz-2018-08-15Pillanatnyilag úgy érezzük magunkat, mint Petőfi Sándor faluvégi kurta kocsmájában a legények: csendben, fáradtan elvonulunk, persze, a borainkat kihörpintjük előbb. 🙂

Nagyon-nagyon vártuk ezt a pillanatot, mert úgy tudjuk, hogy innen számítva a 16. napon lehet hivatalosan megkezdeni az első építkezési kapavágást. De az is lehet, hogy nem.

A műszaki ellenőrünk csak annyit jegyzett meg: na, most jövök én! Megnyitjuk ezt, azt, amazt – csak pislogunk, mint miskolci béka a kocsonyában… Mit nyitunk meg, mit csukunk fel, töltünk meg, vonjuk ki – vagy mi vaaaan??

Az előbbi üzenet után hiába nézzük meg az e-naplót, amiről Lechnerék azt mondják, hogy… ööőőő – nem is mondanak semmit. 🙁 Bekaszálták a kőkemény 2.620,- Ft-os rendszerhasználati díjat (mert, ugyebár, eddig kevés illetéket, kérelemdíjat, bürokrácia-penálét, adót, hozzájárulást, miegymást fizettünk), közölték a nagy semmit. Nehogy valaki azt higgye, hogy kamuzunk, mutatjuk a rendszernapló összefoglalót:

e-naplo-alapadatok-Keller-Csaladi-haz-2018-08-15Háát, ez még a 2.620,- Ft-ért is édeskevés! Semmi magyarázat, semmi kapaszkodó, semmi hogyan tovább – itt állunk, mint az a bizonyos lóalkatrész a hideg-vizes lavórban, és fogalmunk sincs a következő lépésről. 🙁

Természetesen, a bosszúságunkat kissé oldja, színesíti az a kényszerképzet, hogy a generálkivitelezőnk, a műszaki ellenőrünk tudja, hogy merre és hogyan és hány az óra vekker úr – várjuk a további fejleményt, az építtetők részére járó “építtetői fehér bot”-ot, amivel – remélhetőleg – hamarosan kitapogathatjuk a következő fontos lépéseket.

Addig is: örvendünk, hogy eljutottunk idáig, és még soha ilyen közel nem voltunk ahhoz, hogy felépüljön végre a házunk…


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .