Nehéz, embert és gépet próbáló alapozásra kell felkészülni

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Amikor az első, azóta feladott tervet nézegettük, egészen meglepődtünk, hogy 58 db cölöpöt kell lefúrni, megtölteni betonvassal és betonnal, és arra épült volna a kőházikó többi része. Olyanok lettünk volna, mint Velence… 😀 Persze, a költségvetésre pillantva lefagyott a mosoly az arcunkról, mert olyan drága is volt, mintha aranyrudakon állna az egész…. 🙁

Az Adam-House Kft. építési kínálatában eleve 2 lehetőség közül választhattunk; a talajcsavaros alapozást, és a sávalapozást – amint azt tudjuk, a talajmechanikai vizsgálat az utóbbit javasolta, így a benyújtott terveken már az szerepel.

Csak egy pillanatra ugorjunk vissza a talajcsavaros megoldáshoz: nem csak a SIP panelek alkalmazása terén innovatív a generálkivitelezőnk, hanem az alapozásban is igyekszik ezt a viszonylag új technológiát a repertoárjába venni. A talajcsavart úgy kell elképzelni, mint egy hatalmas facsavart (kb 3 m-es hosszúságú), amelyet beletekernek a földbe, és a fejen lévő csatlakozási pontokat összekötözgetik, aztán lehet tovább haladni. Óriási előnye, hogy – gyakorlatilag – egy nap alatt kész lehet, mag a beton technológiából adódóan a sávalapnak kb. 3 hét kell a teljes kötéshez. És, mint tudjuk, az idő = pénz!

Aki csak teheti, normális az altalaj (nem gránit, meg nem homok), az válassza a talajcsavaros megoldást!

Hogy legyen egy kis fogalom arról, hogy mi vár majd a hagyományos alapot építő generálkivitelezőnkre, mutatunk egy pár másodperces videót: a terep előkészítés, tereprendezés végén, a telek végébe egy próbaárok került kiásásra (kimarkolásra, hogy lehessen modellezni a körülményeket, fel lehessen készülni, hogy mi vár az alapozáskor a gépre, az emberre. Brutál:


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

2 hozzászólás

Iharosi István · 2018-09-15 – 08:12

Tisztelt Cím!

Horvátországban nyaralunk (32 fok), de természetesen naponta megnézem a honlapot,- mert
nagyon szurkolunk álmaik megvalósításához.
Mi szeptember 8-án voltunk len, területet rendezni (fűnyírás)! Borzasztó körülmények voltak, az árok
szintig volt vízzel!
Természetesen továbbra is nagyon szurkolunk az álmaik magvalósításához!
Üdv.: A szomszédok:
Fábián Kata, Iharosi István

  KELLER Családi Ház · 2018-09-15 – 09:53

  Kedves Kata és István!

  Mindenekelőtt, köszönjük szépen a szomszédi szurkolást és figyelmet! 😀

  Nem mondjuk, szívesen senyvednénk mi is a 32 fokos tengerparti környezetben, de majd amikor önöknek építik a SIP házat, mi majd szolid, sztoikus nyugalommal integetünk a teraszunkról, és fröccsügyi mentsvárat adunk önöknek a balatoni kánikulában. 😉

  Sajnos, mi is tapasztaltuk a 2 nap alatt 1 havi esőadag áldásait: ez a kép pont az önök telke előtti részét mutatja (de máshol sem volt szívderítőbb a helyzet):
  Szomszédunk telke sem néz ki jobban a miénknél... :(

  Öröm és megtiszteltetés az érdeklődésük, és reméljük, nem vettük el kedvüket, hogy önök is hamarosan belevágjanak a saját házikójuk felépíttetésének! Annyira azért nem borzasztó, ahogyan néha leírjuk, inkább a türelmetlenség a vágy után, ami a kelleténél jobban meglódít bennünket néha.

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .