Építésztervezői helyzetjelentés: a feltöltés kapujában

Szerző: KELLER Családi Ház Közzétéve:

Tegnap délelőtti érdeklődésünkre – még tegnap – a C.S.Ő. Építésziroda Kft. jeles tervezőitől az alábbi összefoglaló tájékoztatót kaptuk:

Ha minden jól alakul, akkor 2018. augusztus 01-én a tervek feltöltése megtörténhet.
(A terv feltöltése magyarra fordítva annyit jelent, hogy a jogszabályi előírások értelmében a tervezőnek egy meghatározott elektronikus felületre fel kell töltenie az összes megkövetelt dokumentumot, mint pl. építész alaprajzok és metszetek, műszaki leírások, rendszerleírások, energetikai számítások, stb.

Az építészeti hatóságnak 15 napja van arra, hogy egyrészt szóljon, ha valami nem tetszik neki, de leginkább az összes érintett társhatóság figyelmét felhívja, hogy 15 nap múlva indul egy új értesítés, lehet fenni az ellenőrzési késeket… 🙁 )

Tehát, az összefoglaló tartalma:

– az építészeti tervek és műszaki leírások készen vannak
– tetőszerkezet (kiviteli) terveit a gyártó készíti (Adam-House Kft. által biztosított alvállalkozó/segítő), a feltöltéshez nem kell, hogy rá várjunk
– gépészeti tervek, elvileg szerdára készen lesznek (energetikai számítás és szakvélemény, valamint a gépészeti rendszerleírás az építési hatósági eljárás megindításához, azaz a bejelentési dokumentáció feltöltéséhez)
– villamos tervek (Adam-House Kft. által biztosított alvállalkozó/segítő), nem tudjuk, elvileg 2-3 napot mondtak (villamos rendszerleírás az építési hatósági eljárás megindításához, azaz a bejelentési dokumentáció feltöltéséhez). Ezt a kivitelező adja,
– statikus (alapozás) készen van
– a napelemhez és a fűtési rendszerhez a kivitelező adja a kiviteli terveket; a fedélszék (tetőszerkezet) szerkezeti terv analógiájára, azaz a feltöltéshez nem, de a kivitelezéshez követelmény

Tegnap estig egyetlen illetékes (tervező/generálkivitelező) nem jelzett új vagy változtatandó tényt, így joggal reménykedünk, hogy a papír-procedúra tényleg egy-két napon belül lezárul, megnyílik az elektronikus építési napló, 15 napig rágjuk a körmünket, aztán: hajráááá!

Lassan lehet köszörülni a kapát az első vágáshoz… reméljük!


KELLER Családi Ház

Balatonmáriafürdő szerelmesei, a Balaton imádói, akik úgy gondolják "Ha felépül végül a házunk / Bármikor vendégül látunk / Ha este jössz, megvacsorázunk / S nyugodtan elalhatsz nálunk / / Őrizzük álmodat / Álmodj szép álmokat / Álmunkban álmaink / Valóra válnak / / Rendes kis ház lesz a házunk / Ha társaság jön össze nálunk / Érzelmes dalokat játszunk / Ha felépül végül a házunk "

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .